Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Duitse evangelische ziekenhuizen voeren samen campagne

Door Merel Dercksen 

De Evangelische ziekenhuizen in Duitsland starten een gezamenlijke campagne om meer orgaandonoren te werven. Ze krijgen daarbij ondersteuning van de landelijke Centrale voor gezondheidsvoorlichting. Het is een van de initiatieven die ertoe bij moet dragen, dat meer Duitsers niet alleen zeggen dat ze orgaandonor zouden willen zijn, maar zich ook daadwerkelijk laten registreren.

De komen de maanden zullen de ziekenhuizen in wachtruimtes, informatiemappen en op andere zichtbare plaatsen brieven neerleggen, waarin bezoekers en patiŽnten van het ziekenhuis opgeroepen worden na te denken over orgaandonatie. De bedoeling van de ziekenhuizen is vooral dat mensen zelf een beslissing nemen en die laten vastleggen. Daarvoor zijn ook de nodige papieren bij de brief gevoegd. Maar de uiteindelijke keuze, wel of geen donor, willen de ziekenhuizen niet verder beÔnvloeden dan door erop te wijzen dat je als donor levens kunt redden. 'We hebben ervoor opgepast, dat de brief geen angst oproept of een morele druk legt,' zegt de voorzitter van de gezamenlijke evangelische ziekenhuizen.

sterren Gepubliceerd: woensdag 07-07-2010 | Nog geen reacties
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiŽnten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ĎDat bepaal je zelfí »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ĎDat bepaal je zelfí. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ĎDat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier