Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Door zware metalen vergiftigde pillen te koop op internet

Door Jeroen van Setten 

Bron: matchless-gifts.com

Er zitten grote hoeveelheden gevaarlijk kwik, lood en cadmium in een aantal van de ayurvedische medicijnen van de Indiase fabrikant Divya. Het Nedersaksische Ministerie van Volksgezondheid waarschuwt daarom voor de producten van deze 'Welness' leverancier die ook in Nederland op internet opereert.

De grenswaarden voor zware metalen worden in sommige tabletten en poeders met wel het 95.000-voudige overschreden, zegt een woordvoerder. Op die manier kunnen, bij regelmatig gebruik zelfs al na vier weken, lever, nieren en het beenmerg beschadigd raken. Ook het zenuwstelsel kan aangetast worden. Tekenen van vergiftiging zijn grijsachtig tandvlees en verlies van reukvermogen.

Het gaat onder andere om medicijnen tegen 'nierproblemen en bloedarmoede' en nierstenen. Dat eerste zou opvallend genoeg helpen bij ontgifting van de nieren en de kwaliteit van het beenmerg verbeteren. De middelen zijn in Duitsland verboden, maar kunnen via internet besteld worden. Ook in Nederland zijn de producten op die manier verkrijgbaar.

De Nederlandstalige site waarop de producten te krijgen waren, blijkt opvallend genoeg vanaf vandaag voor enige tijd gesloten.

sterren Gepubliceerd: vrijdag 21-11-2008 | Reacties (2)

Reacties

Reageer op dit artikel

 • Redactie
  23-03-2009 17:24

  Het persbericht met daarin een overzicht van de vervuilde producten is te vinden op de website van het ministerie van Volksgezondheid van Nedersaksen:
  http://www.ms.niedersachsen.de/master/C51603224_L20_D0_I674_h1.html

 • Raj, Den Haag
  23-03-2009 17:16

  Wie kan mij exact vertellen welke producten van Divya gevaarlijk kunnen zijn. Ik gebruik al een hele poos produkten van Divya.

  MVG
  Raj
Familie wel screenen bij zeldzame erfelijke nierstenen

Primaire hyperoxalurie is een zeldzame, erfelijke ziekte. De meeste patiënten krijgen de diagnose als ze al symptomen vertonen. Volgens recent Amerikaans onderzoek is het echter wenselijk om familieleden van patiënten te testen op de ziekte, ook als ze nog geen symptomen hebben. De ziekte kan dan eerder ontdekt worden, en de patiënt beter behandeld.

Primaire hyperoxalurie (PH) is een erfelijke stofwisselingsziekte, waarbij de lever te veel oxaalzuur aanmaakt. Het teveel aan oxaalzuur moet via de nieren en de urine worden uitgescheiden, maar in de nieren kan het zuur zich aan het aanwezige calcium verbinden, waardoor nierstenen kunnen ontstaan. De nieren, en overigens ook andere organen, kunnen met de tijd slechter gaan functioneren, zelfs tot nierfalen aan toe. De ernst van de symptomen verschillen echter van patiënt tot patiënt; sommige mensen hebben de ziekte zonder veel symptomen te vertonen. Het komt weinig voor, in Nederland zijn er ongeveer 100 patiënten.

Lees meer »

NN TV: De calciumpoortwachter TRPV5 in beeld »

Onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen zijn erin geslaagd de structuur van het ionkanaal TRPV5 in beeld te brengen. Dit eiwit bevindt zich in niercellen en regelt hoeveel calcium de cellen in en uit gaat. Dr. Jenny van der Wijst en Mark van Goor MSc vertellen hoe ze tot deze doorbraak zijn gekomen.

Nierstenen groeien net als kristallen »

Calciumoxalaatnierstenen, de meest voorkomende vorm, ontwikkelen zich net zoals steenachtige kristallen in de vrije natuur, schrijven geologen. Dat betekent dat er afwisselend periodes van afzetting en aangroeien en van weer oplossen plaatsvinden. Tot nu toe werd altijd gedacht dat nierstenen in het lichaam onoplosbaar zijn. Kristalvorming in de natuur is een dynamisch proces. Vanuit een kleine kern groeit het gesteente laag voor laag aan, maar tussentijds lost er ook weer een deel op.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier