Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

DialysepatiŽnten dupe van ruzie nefrologen met leveranciers

Door Redactie NierNieuws 

Duitse dialysepatiënten die zich het slachtoffer voelen van een ruzie tussen nefrologen en de leverancier van apparaten en technici, hebben de regionale overheid gevraagd te helpen. Het lijkt een soap, maar zou ook een nieuwe uitwas van meer marktwerking kunnen zijn.

'Wie bekommert zich in deze situatie om de patiënten? Niemand!' stelt de woordvoerder van de 85 overgebleven dialysepatiënten Theo Luthe. Hij heeft een open brief gestuurd aan de president van de regionale regering die in Münster zetelt, Reinhard Klenke. Daarin roept hij Klenke op om ervoor te zorgen dat de dialysepatiënten weer normaal in hun vertrouwde centrum behandeld kunnen worden.

Aan patiëntenrechten denkt niemand in de strijd tussen leverancier van middelen en personeel Vallomed in de persoon van bedrijfsleider Vallomtharayil, en de nefrologen die vertrokken zijn om hun eigen centrum op te zetten. 'Het kan niet zo zijn dat de patiënten de gevolgen moeten dragen van het gespeculeer en de grootheidswaan van artsen!', aldus Luthe in zijn brief.

Volgens de behandelend artsen is daarvan geen sprake, maar is de vertrouwensrelatie reeds lang en inmiddels onherstelbaar beschadigd, waardoor nefrologen Hetmanczyk en Tamm zich genoodzaakt zien hun eigen centrum te starten. Sluiting van hun tijdelijke kliniek is niet aan de orde, geruchten daarover zouden het resultaat zijn van 'wensdenken' door Vallomtharayil.

sterren Gepubliceerd: vrijdag 24-01-2014
Bron: Der Westen | Nog geen reacties
Overweldigende opbrengst benefietavond

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc.

De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken. Achter hen de zaal met tientallen tafels en een leger vrijwilligers dat stond te popelen de gasten te begeleiden en te bedienen.

Ron Brandsteder, gastheer op het podium, moest helaas beginnen met de vervelende mededeling dat Manuëla Kemp verstek moest laten gaan als gevolg van een struikelpartij. Gelukkig waren daar Monique en Suzanne Klemann voor de reddende assistentie en om te zingen natuurlijk. De gasten werden vervolgens getrakteerd op een avond vol lekker eten, strakke bediening en een keur aan optredens van topartiesten. Voor ieder wat wils: Dries Roelvink, een smartlappenkoor, Ellen ten Damme...

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »

Tien waardevolle tips om de hitte te overleven »

Het is heet, en dat blijft het deze week. Daarom opnieuw: tien tips om de hitte te overleven, door ons samengesteld in samenwerking met de nefrologie-afdeling van het Meander MC in Amersfoort. En daarbij besteden we natuurlijk speciaal aandacht aan nierpatiënten. DOEN: meer drinken. Ook met een vochtbeperking of als dialysepatiënt kun je bij deze hoge temperaturen wat meer hebben. Denk aan 250 ml (twee kleine glaasjes) per dag.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier