Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Dialyse MŠxima Medisch Centrum 50 jaar

Door Jeroen van Setten 

Het oude dialysecentrum in het
toenmalige Sint Joseph Ziekenhuis

Vijftig jaar geleden, in 1963, was het dialysecentrum een aanwinst voor nierpatiënten in de regio Eindhoven. Het toenmalige Sint Joseph Ziekenhuis startte als eerste in Zuid-Nederland en als eerste niet-academische ziekenhuis, een dialyseafdeling. Het Máxima Medisch Centrum viert dat jubileum met een symposium. Begin dit jaar opende het ziekenhuis ook een nieuwe dialyseafdeling in Veldhoven.

Tegenwoordig heeft het Máxima Medisch Centrum een dialysecentrum met vestigingen in Eindhoven en Veldhoven. Beide locaties zijn net verbouwd en voorzien van de modernste gemakken, wat bijdraagt aan een gemoedelijke en aangename sfeer. 'Dat is van niet te onderschatten belang voor onze patiënten die vaak en lang in ons huis zijn voor hun hemodialysebehandeling,' vertelt internist-nefroloog Arno Kuijper.

Het nieuwe centrum in MMC Veldhoven

'We zijn trots op onze professionals: bevoegd, bekwaam, bevlogen en altijd op zoek naar verbeteringen,' zegt nefroloog Charles Beerenhout. Het dialysecentrum staat bekend om zijn multidisciplinaire aanpak. Zo werken de internist-nefrologen nauw samen met medisch maatschappelijk werkers en diëtisten.

Patiënten kunnen voor dialyse niet alleen op de twee locaties terecht, er is ook actieve ondersteuning bij thuisdialyse beschikbaar. Daarnaast biedt het centrum op beide plaatsen vakantiedialyse en wordt er medisch-wetenschappelijk onderzoek gedaan.

sterren Gepubliceerd: zaterdag 05-10-2013 | Reacties (2)

Reacties

Reageer op dit artikel

 • Webmaster MMC, Eindhoven
  12-11-2013 10:21

  Beste Thea,
  Hou daarvoor onze website in de gaten: http://www.werkenbijmmc.nl/vacatures

  Met vriendelijke groet,
  Webmaster MMC

 • Thea , Lemmens-Bos
  11-11-2013 16:06

  Gefeliciteerd!!

  Zijn er bij jullie nog vacatures voor dialyse
  verpleegkundigen?

  Groeten aan dr. Jacobine van Empten.
Inspirerende dag over therapietrouw

Wat een inspirerende dag hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland georganiseerd, zoals elk jaar onder de noemer 'Samen Sterk'. Zorgverleners en onderzoekers hebben gesproken over hoe belangrijk therapietrouw is en hoe het gestimuleerd kan worden. Het grootste deel van het publiek bestond uit mensen met chronische nierproblemen of die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Op deze dag is gekozen voor het onderwerp 'therapietrouw', omdat 50-75% van de patiënten, ongeveer zes maanden na de start van de behandeling, in meer of mindere mate therapieontrouw is. Deze cijfers zijn zorgelijk, want door therapieontrouw is het effect van de behandeling niet optimaal en de gevolgen kunnen ernstig zijn. Uit onderzoek is gebleken dat er verschillende redenen voor therapieontrouw zijn:

Lees meer »

Overweldigende opbrengst benefietavond »

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc. De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken.

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier