Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Cursus nierpathologie

Wanneer: woensdag 04-06-2014 t/m vrijdag 06-06-2014

Van 4 t/m 6 juni wordt op de afdeling Pathologie van het AMC de 8th European Renal Pathology Course gegeven. De nascholingscursus is bedoeld voor pathologen, (kinder)nefrologen en degenen die voor een van deze specialismen in opleiding zijn.

De cursus is ingedeeld naar verschillende syndromen en histologische patronen, waarbij de eerste dag de nadruk ligt op de nieuwste inzichten in de nierpathofysiologie. De tweede en derde dag bestaan grotendeels uit practica met behulp van virtuele microscopie. Alle deelnemers krijgen hiervoor de beschikking over een laptop.

De voertaal is Engels. Het programma en de sprekers zijn hier te vinden.

Het maximale aantal deelnemers van 40 is inmiddels bereikt. Voor meer informatie of plaatsing op de wachtlijst kunt u terecht bij Juana Huges.

8e Europese Nierpathologiecursus: woensdag 4 t/m vrijdag 6 juni 2014

Locatie: AMC, afdeling Pathologie, M2-126, Meibergdreef 9, Amsterdam

sterren Gepubliceerd: vrijdag 07-02-2014
Bron: European Renal Pathology Course | Nog geen reacties
Inspirerende dag over therapietrouw

Wat een inspirerende dag hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland georganiseerd, zoals elk jaar onder de noemer 'Samen Sterk'. Zorgverleners en onderzoekers hebben gesproken over hoe belangrijk therapietrouw is en hoe het gestimuleerd kan worden. Het grootste deel van het publiek bestond uit mensen met chronische nierproblemen of die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Op deze dag is gekozen voor het onderwerp 'therapietrouw', omdat 50-75% van de patiënten, ongeveer zes maanden na de start van de behandeling, in meer of mindere mate therapieontrouw is. Deze cijfers zijn zorgelijk, want door therapieontrouw is het effect van de behandeling niet optimaal en de gevolgen kunnen ernstig zijn. Uit onderzoek is gebleken dat er verschillende redenen voor therapieontrouw zijn:

Lees meer »

Overweldigende opbrengst benefietavond »

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc. De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken.

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier