Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Cursus nierpathologie

Wanneer: woensdag 04-06-2014 t/m vrijdag 06-06-2014

Van 4 t/m 6 juni wordt op de afdeling Pathologie van het AMC de 8th European Renal Pathology Course gegeven. De nascholingscursus is bedoeld voor pathologen, (kinder)nefrologen en degenen die voor een van deze specialismen in opleiding zijn.

De cursus is ingedeeld naar verschillende syndromen en histologische patronen, waarbij de eerste dag de nadruk ligt op de nieuwste inzichten in de nierpathofysiologie. De tweede en derde dag bestaan grotendeels uit practica met behulp van virtuele microscopie. Alle deelnemers krijgen hiervoor de beschikking over een laptop.

De voertaal is Engels. Het programma en de sprekers zijn hier te vinden.

Het maximale aantal deelnemers van 40 is inmiddels bereikt. Voor meer informatie of plaatsing op de wachtlijst kunt u terecht bij Juana Huges.

8e Europese Nierpathologiecursus: woensdag 4 t/m vrijdag 6 juni 2014

Locatie: AMC, afdeling Pathologie, M2-126, Meibergdreef 9, Amsterdam

sterren Gepubliceerd: vrijdag 07-02-2014
Bron: European Renal Pathology Course | Nog geen reacties
Overweldigende opbrengst benefietavond

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc.

De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken. Achter hen de zaal met tientallen tafels en een leger vrijwilligers dat stond te popelen de gasten te begeleiden en te bedienen.

Ron Brandsteder, gastheer op het podium, moest helaas beginnen met de vervelende mededeling dat Manuëla Kemp verstek moest laten gaan als gevolg van een struikelpartij. Gelukkig waren daar Monique en Suzanne Klemann voor de reddende assistentie en om te zingen natuurlijk. De gasten werden vervolgens getrakteerd op een avond vol lekker eten, strakke bediening en een keur aan optredens van topartiesten. Voor ieder wat wils: Dries Roelvink, een smartlappenkoor, Ellen ten Damme...

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »

Tien waardevolle tips om de hitte te overleven »

Het is heet, en dat blijft het deze week. Daarom opnieuw: tien tips om de hitte te overleven, door ons samengesteld in samenwerking met de nefrologie-afdeling van het Meander MC in Amersfoort. En daarbij besteden we natuurlijk speciaal aandacht aan nierpatiënten. DOEN: meer drinken. Ook met een vochtbeperking of als dialysepatiënt kun je bij deze hoge temperaturen wat meer hebben. Denk aan 250 ml (twee kleine glaasjes) per dag.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier