Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Columns Ad en Nanny nu ook als e-book verkrijgbaar

Door Redactie NierNieuws 

De gebundelde columns van Ad en Nanny Nooitgedagt, al sinds 2008 samen columnist bij NierNieuws, zijn vanaf nu ook als e-book verkrijgbaar. Nog net op tijd voor de Kerst.

In 2012 besloten wij, om meer mensen de mogelijkheid te geven te lezen over leven met dialyse, de columns van onze trouwe columnisten te bundelen. Dit resulteerde in de paperback 'Enchanté, leven met dialyse in de Provence'. Veel mensen die van de ene op de andere dag dialyse in hun leven moeten inpassen, hebben uit dit boek al inspiratie en hoop opgedaan: hoe moeilijk het soms ook is, het leven houdt niet op.

Als vervolg op deze eerste druk hebben Nanny en Ad het boek nu zelf als e-book uitgegeven. Het is voor € 9,99 te koop bij Bol, Ako en Bruna. Na betaling kunt u het downloaden als pdf en lezen met een e-reader. De auteurs hopen in 2014 een tweede druk op papier uit te geven.

Kunt u daar niet op wachten maar wilt u wel graag een papieren boek, bijvoorbeeld voor onder de kerstboom? Er zijn nog enkele exemplaren van de eerste druk beschikbaar in onze webshop!

sterren Gepubliceerd: zaterdag 14-12-2013 | Nog geen reacties
Wisselingen in Maastricht

Twee grote veranderingen bij de afdeling nefrologie in Maastricht: prof.dr. Karel Leunissen is met emeritaat gegaan en prof.dr. Jeroen Kooman is benoemd tot nieuwe directeur van EDLAB, het UM-instituut voor onderwijsinnovatie.

Bij zijn afscheid van het Maastricht UMC+ is internist-nefroloog prof.dr. Karel Leunissen benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. Tevens is hij onderscheiden met de Maastricht UMC+ penning. Leunissen is sinds 1984 tot aan zijn emeritaat in juni 2020 in dienst geweest van het academisch ziekenhuis Maastricht en de Universiteit van Maastricht. Hij is begonnen als jonge internist-nefroloog, waarbij hij nog nauw betrokken is geweest bij het opzetten van het niertransplantatieprogramma in Maastricht. Vervolgens is hij bevorderd tot universitair hoofddocent en later tot vakhoogleraar en opleider Nefrologie. Vanaf 1998 was hij, binnen de afdeling Interne geneeskunde van het Maastricht UMC+, hoofd van de onderafdeling Nefrologie.

Naast zijn vakinhoudelijk werk heeft Leunissen zich uitgebreid bezig gehouden met onderwijs. Zo was hij bijvoorbeeld vice-decaan en portefeuillehouder onderwijs van de (toenmalige) Faculteit der Geneeskunde, en directeur van het Stafdirectoraat Zorg en Leren. Een andere nefroloog met onderwijsbloed is prof.dr. Jeroen Kooman. Hij is per 1 september benoemd tot nieuwe directeur van EDLAB, het UM-instituut voor onderwijsinnovatie.

Lees meer »

Inspirerende dag over therapietrouw »

Wat een inspirerende dag hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland georganiseerd, zoals elk jaar onder de noemer 'Samen Sterk'. Zorgverleners en onderzoekers hebben gesproken over hoe belangrijk therapietrouw is en hoe het gestimuleerd kan worden. Het grootste deel van het publiek bestond uit mensen met chronische nierproblemen of die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Lees meer »

Overweldigende opbrengst benefietavond »

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc. De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken.

Lees meer »


Columns Ad en Nanny nu ook als e-book verkrijgbaar

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier