Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Britse arts promoot eigen vinding tegen nierstenen

Door Merel Dercksen 

De Britse arts dr. Simon Allen maakt uitgebreid reclame voor zijn zelf ontwikkelde hulpmiddel dat nierstenen zou moeten oplossen. Het werkt op basis van zijn theorie van het zelfgenezend vermogen van het lichaam dat gestimuleerd wordt door normalisatie van de lichaamstemperatuur. Het apparaat maakt vergruizingen en operaties overbodig, stelt hij.

Allen heeft de theorie van de Capillaire Activiteit ontwikkeld, die stelt dat meerdere gezondheidsproblemen binnen de interne geneeskunde ontstaan door problemen op het 'capillaire niveau'. Daaronder vallen aandoeningen als nierstenen en prostaatproblemen. 'De capillairen reageren op verschillende stressoren (zoals pijn, stress, infecties) door zich samen te trekken; dit creëert een afname in de bloedvoorziening van het getriggerde gebied en leidt tot een plaatselijke verlaging van de temperatuur.' Ook zou angiogenese, het nieuw vormen van bloedvaten, hier het gevolg van zijn. 'Deze weefselgroei verhoogt de druk in het orgaan en ondermijnt daarmee het goed functioneren ervan.' Op de website van het bedrijf dat Allen heeft opgericht om zijn hulpmiddelen te verkopen stelt hij zelfs dat de toegenomen druk leidt tot 'ofwel vergroting van het orgaan, zoals een tumor, of tot necrose, zoals een hartaanval'.

Door de normale temperatuur terug te brengen zouden de capillairen tot rust komen en daarmee de druk en de bloedvoorziening weer normaliseren en, in het geval van nierstenen, ook het metabolisme weer. Op basis van zijn theorie heeft Allen behandelingen ontwikkeld die gebruik maken van Thermobalans Therapie. Allen stelt dat er geen enkele andere vorm van reguliere of alternatieve geneeskunde is die met een gelijke benadering meerdere aandoeningen kan behandelen.

De vinding van Alleen bestaat uit een gordel die omgegespt wordt, waarbij er ter hoogte van beide nieren een soort natuurlijk warmte-element aangebracht is, dat zonder batterijen werkt. Volgens Allen kunnen op deze manier alle soorten nierstenen oplossen. Een steen met een doorsnede van minder dan 3 millimeter zou binnen drie maanden verdwenen moeten zijn, een steen van 5 mm in een half jaar. Ook grote stenen van meer dan een centimeter kunnen volgens de verkooptekst behandeld worden met het Thermobalans apparaat, al duurt dat meer dan een jaar. Medicijnen, operaties, vergruizingen en dieet zouden niet meer nodig zijn. 'Vergeet pijn en dokters. Probeer geen ingrepen als laserbehandeling en vergruizingen die je hele lichaam schokken,' promoot Allen zijn product.

De hulpmiddelen van Allen worden geproduceerd en alleen verkocht door Fine Treatment, het bedrijf dat Allen hiervoor heeft opgericht. Het bedrijf timmert flink aan de weg met de niersteenoplosser, met reclames op TV-zenders als CNBC en Fox Business Network en met filmpjes met getuigenissen van blije patiënten. Het is dan ook een grote markt: alleen al in Nederland krijgen duizenden mensen per jaar met nierstenen te maken, en Fine Treatment richt zich op de hele wereld. Het hulpmiddel kost £ 80,95 (100 euro) inclusief verzendkosten.

Simon Allen heeft helaas niet gereageerd op ons verzoek om meer uitleg en toelichting. Mocht u ervaring hebben met de Thermobalans Therapie, of op een andere manier met deze theorie in aanraking zijn gekomen, dan horen wij graag van u.

sterren Gepubliceerd: vrijdag 08-06-2012
Bron: PR Web | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • Anja
    24-01-2016 20:21

    Ik heb sinds mijn 22e ( ik ben nu 44) jaarlijks 1 niersteen van 8 mm tot 1 cm. Deze groeit op een beschadiging en kan niet worden vergruisd, omdat vergruizing de nierschade juist erger maakt in het epitheel.(aldus de uroloog in 2005) lk was dus aangewezen op noodoplossingen met diclofenac en tamsulosine bij afsluitingen en aanvallen. Soms bij acute afsluiting ook op de ehbo gezeten voor een spuit in het been.

    De afgelopen 2 jaar heb ik niet 1 keer per jaar een steen per maar vier keer per jaar. De laatste aanval begin oktober 2015 was zo verschrikkelijk erg (kotsen en diarree tegelijk, algeheel zeer ziek en een gruwelijke gruwelijke pijn). Bloed in de urine is bij mij al 22 jaar standaard. Bij de laatste steenaanval begin oktober 2015 kwam er ook een stuk " vlees" (weefsel uit de nier???) ter grootte van een twee-euro-munt met de urine uit mijn lichaam.

    Sinds half oktober draag ik de gordel van Dr, Allen, Fine Treatment. Ik geloofde er niet in maar was zo ten einde raad dat ik niets meer te verliezen had. Sinds ik de gordel draag raak ik met grote regelmaat (meermaals per week) kleine stukjes kwijt, met weinig tot geen pijn, zonder medicijnen en geen afsluitingen meer. Voor mij staat het 1000000% vast dat het werkt. Ik heb zelfs een tweede besteld, voor als deze later versleten zal zijn . Dat verwacht ik niet op korte termijn, het is degelijk materiaal. Maar ik wil niet zonder hoeven zitten. Dit is werkelijk een buitgengewoon goedwerkend hulpmiddel.
Familie wel screenen bij zeldzame erfelijke nierstenen

Primaire hyperoxalurie is een zeldzame, erfelijke ziekte. De meeste patiënten krijgen de diagnose als ze al symptomen vertonen. Volgens recent Amerikaans onderzoek is het echter wenselijk om familieleden van patiënten te testen op de ziekte, ook als ze nog geen symptomen hebben. De ziekte kan dan eerder ontdekt worden, en de patiënt beter behandeld.

Primaire hyperoxalurie (PH) is een erfelijke stofwisselingsziekte, waarbij de lever te veel oxaalzuur aanmaakt. Het teveel aan oxaalzuur moet via de nieren en de urine worden uitgescheiden, maar in de nieren kan het zuur zich aan het aanwezige calcium verbinden, waardoor nierstenen kunnen ontstaan. De nieren, en overigens ook andere organen, kunnen met de tijd slechter gaan functioneren, zelfs tot nierfalen aan toe. De ernst van de symptomen verschillen echter van patiënt tot patiënt; sommige mensen hebben de ziekte zonder veel symptomen te vertonen. Het komt weinig voor, in Nederland zijn er ongeveer 100 patiënten.

Lees meer »

NN TV: De calciumpoortwachter TRPV5 in beeld »

Onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen zijn erin geslaagd de structuur van het ionkanaal TRPV5 in beeld te brengen. Dit eiwit bevindt zich in niercellen en regelt hoeveel calcium de cellen in en uit gaat. Dr. Jenny van der Wijst en Mark van Goor MSc vertellen hoe ze tot deze doorbraak zijn gekomen.

Nierstenen groeien net als kristallen »

Calciumoxalaatnierstenen, de meest voorkomende vorm, ontwikkelen zich net zoals steenachtige kristallen in de vrije natuur, schrijven geologen. Dat betekent dat er afwisselend periodes van afzetting en aangroeien en van weer oplossen plaatsvinden. Tot nu toe werd altijd gedacht dat nierstenen in het lichaam onoplosbaar zijn. Kristalvorming in de natuur is een dynamisch proces. Vanuit een kleine kern groeit het gesteente laag voor laag aan, maar tussentijds lost er ook weer een deel op.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier