Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Beursgong op World Kidney Day door NVN

Door Redactie NierNieuws 

Op donderdag 13 maart zal NierNieuws columniste Brenda de Coninck namens de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) op Beursplein 5 op de gong slaan. Daarmee start ze de handel in aandelen en tegelijkertijd World Kidney Day 2014. Mirjam de Graaff, zus van de overleden oprichter van omroep BNN, Bart de Graaff, neemt dan het eerste exemplaar van het wachtkamermagazine ReiNIER, in ontvangst uit handen van NVN directeur Hans Bart.

Het gratis wachtkamermagazine ReiNIER over leven met (beginnende) nierschade, zal die dag meteen al worden verspreid op diverse plaatsen in het land. Later moet het zijn weg vinden naar de wachtkamers. Er is volop informatie in te vinden over wat leven met een nierziekte betekent. Met tips en praktische informatie op het gebied van bijvoorbeeld werk, voeding, onderzoek, vermoeidheid en eigen inbreng. En met veel ervaringsverhalen, onder andere van Mirjam de Graaff.

Dit jaar is er tijdens WKD extra aandacht voor mensen die op latere leeftijd nierproblemen krijgen. Onder ouderen komen diabetes en hoge bloeddruk steeds vaker voor; aandoeningen die schadelijk kunnen zijn voor de nieren. Steeds meer mensen krijgen daardoor te maken met nierziekte. In eerste instantie vaak ongemerkt. Alert zijn op de achteruitgang van de nierfunctie en weten hoe je goed voor je nieren zorgt, is daarom, zeker op latere leeftijd, heel belangrijk.

sterren Gepubliceerd: dinsdag 04-03-2014 | Nog geen reacties
Inspirerende dag over therapietrouw

Wat een inspirerende dag hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland georganiseerd, zoals elk jaar onder de noemer 'Samen Sterk'. Zorgverleners en onderzoekers hebben gesproken over hoe belangrijk therapietrouw is en hoe het gestimuleerd kan worden. Het grootste deel van het publiek bestond uit mensen met chronische nierproblemen of die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Op deze dag is gekozen voor het onderwerp 'therapietrouw', omdat 50-75% van de patiënten, ongeveer zes maanden na de start van de behandeling, in meer of mindere mate therapieontrouw is. Deze cijfers zijn zorgelijk, want door therapieontrouw is het effect van de behandeling niet optimaal en de gevolgen kunnen ernstig zijn. Uit onderzoek is gebleken dat er verschillende redenen voor therapieontrouw zijn:

Lees meer »

Overweldigende opbrengst benefietavond »

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc. De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken.

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier