Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Amerikaanse thuisdialyse-activiste overleden

Door Jeroen van Setten 

Foto; LinkedIn

De Amerikaanse Kathe LeBeau zal nooit meer voor het Witte Huis demonstreren om aan te dringen op meer thuisdialyse en niertransplantaties. Ze overleed maandag onverwacht aan de complicaties van een longembolie. De thuisdialysepatiënt LeBeau werd 55 jaar.

Kathe LeBeau, zelf al heel lang dialysepatiënt, roerde zich sterk in de patiëntenbeweging en maakte veel indruk bij professionele organisaties, met haar pleidooi voor meer thuisdialyse. Ze was onder veel meer  lid van de raad van bestuur van de Amerikaanse Vereniging van Nierpatiënten en van de Vereniging voor Thuisdialyse, Home Dialyzors United. Ook was ze directeur van de Northeast Kidney Foundation, een belangengroep in haar woonplaats in de staat New York.

Sinds vorig jaar trad LeBeau, onder de naam Kismet, regelmatig op als clown voor jonge nierpatiënten en Ronald McDonald-kinderen.  Een hobby die haar enorm opvrolijkte en met haar de vele patiëntjes waarvoor ze in die korte tijd optrad. Volgende week zou ze de gebeurtenissen rond de afsluiting van Niermaand 2014 leiden in de staat New York en in Washington DC. 

Haar as zal worden verstrooid voor de kust van Maine. Ze laat haar echtgenoot Loren en een uitgebreide familie achter.

sterren Gepubliceerd: donderdag 20-03-2014
Bron: Home Dialyzors United | Nog geen reacties
Overweldigende opbrengst benefietavond

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc.

De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken. Achter hen de zaal met tientallen tafels en een leger vrijwilligers dat stond te popelen de gasten te begeleiden en te bedienen.

Ron Brandsteder, gastheer op het podium, moest helaas beginnen met de vervelende mededeling dat Manuëla Kemp verstek moest laten gaan als gevolg van een struikelpartij. Gelukkig waren daar Monique en Suzanne Klemann voor de reddende assistentie en om te zingen natuurlijk. De gasten werden vervolgens getrakteerd op een avond vol lekker eten, strakke bediening en een keur aan optredens van topartiesten. Voor ieder wat wils: Dries Roelvink, een smartlappenkoor, Ellen ten Damme...

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »

Tien waardevolle tips om de hitte te overleven »

Het is heet, en dat blijft het deze week. Daarom opnieuw: tien tips om de hitte te overleven, door ons samengesteld in samenwerking met de nefrologie-afdeling van het Meander MC in Amersfoort. En daarbij besteden we natuurlijk speciaal aandacht aan nierpatiënten. DOEN: meer drinken. Ook met een vochtbeperking of als dialysepatiënt kun je bij deze hoge temperaturen wat meer hebben. Denk aan 250 ml (twee kleine glaasjes) per dag.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier