Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Accreditatie wetenschapsdag toegekend: meld u aan!

Door Redactie NierNieuws 

Bent u zorgprofessional en benieuwd naar de laatste stand van zaken op het gebied van onderzoek naar nierziekten en hun behandeling? Meld u dan aan voor de wetenschapsdag op 13 oktober.

De aanmeldingen voor de wetenschapsdag op 13 oktober stromen binnen. Wat wellicht niet iedereen weet, is dat deze dag ook interessant is voor zorgverleners die betrokken zijn bij de zorg voor nierpatiënten. Goed om te weten: accreditatie voor verpleegkundig specialisten, maatschappelijk werkenden en huisartsen is toegekend voor respectievelijk 5, 1 (vrije ruimte) en 4 punten. Leden van de V&VN (inschrijving in het kwaliteitsregister V&V en register zorgprofessionals) kunnen 4 punten voor de categorie scholing dialyse verkrijgen. Voor diëtisten die staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici is 4,5 punt toegekend. 

Behoort u tot een van bovenstaande doelgroepen en wilt u graag op de hoogte gesteld worden van de laatste stand van zaken binnen het nieronderzoek? Er zijn nog een paar plaatsen, dus meld u aan! Of tip een collega. Deelname is gratis, aanmelden kan via de NVN.

sterren Gepubliceerd: woensdag 20-09-2017 | Nog geen reacties
Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ĎDat bepaal je zelfí

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ĎDat bepaal je zelfí. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet.

ĎDat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Het verhaal geeft de impact weer van een volhardende burger die achter allerlei schermen vele touwtjes in handen had en wiens strakke regie uiteindelijk leidde tot een wetswijzing.

Menno Loos en Ed van Eeden, Dat bepaal je zelf Ė Tien jaar strijden voor een nieuwe Donorwet. Uitgeverij LoosBD, 356 pp, hardcover, prijs Ä 25.

Bestellen kan via deze link https://datbepaaljezelf.nl/

Achter de schermen: een nierbiopt beoordelen »

U ziet hen vrijwel nooit en toch zijn ze belangrijk voor nierpatiënten: pathologen. Een patholoog kan aan het weefsel van een nier(biopt) zien hoe groot nierschade is. En vaak ook wat de oorzaak van nierproblemen is. Neem een kijkje in het laboratorium van een patholoog in het nieuwste nummer van Wisselwerking, het tijdschrift van de Nierpatiënten Vereniging Nederland. De pathologen Jesper Kers en Tri Nguyen geven in tekst en beeld uitleg over hun werk.

Lees meer »

Huisdieren mogelijk bron van hepatitis E »

Huisdieren zijn veel vaker dan gedacht besmet (geweest) met het virus dat hepatitis E veroorzaakt, en zouden daarmee wel eens een bron van besmetting voor mensen kunnen zijn. Dit is voor gezonde mensen over het algemeen niet gevaarlijk, maar kan dat wel zijn voor mensen die een verminderde afweer hebben, bijvoorbeeld getransplanteerden. Vrij veel mensen hebben op enig moment in hun leven een infectie met het hepatitis E-virus, meestal niet ernstig.

Lees meer »


Accreditatie wetenschapsdag toegekend: meld u aan!

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier