Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Accreditatie wetenschapsdag toegekend: meld u aan!

Door Redactie NierNieuws 

Bent u zorgprofessional en benieuwd naar de laatste stand van zaken op het gebied van onderzoek naar nierziekten en hun behandeling? Meld u dan aan voor de wetenschapsdag op 13 oktober.

De aanmeldingen voor de wetenschapsdag op 13 oktober stromen binnen. Wat wellicht niet iedereen weet, is dat deze dag ook interessant is voor zorgverleners die betrokken zijn bij de zorg voor nierpatiënten. Goed om te weten: accreditatie voor verpleegkundig specialisten, maatschappelijk werkenden en huisartsen is toegekend voor respectievelijk 5, 1 (vrije ruimte) en 4 punten. Leden van de V&VN (inschrijving in het kwaliteitsregister V&V en register zorgprofessionals) kunnen 4 punten voor de categorie scholing dialyse verkrijgen. Voor diëtisten die staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici is 4,5 punt toegekend. 

Behoort u tot een van bovenstaande doelgroepen en wilt u graag op de hoogte gesteld worden van de laatste stand van zaken binnen het nieronderzoek? Er zijn nog een paar plaatsen, dus meld u aan! Of tip een collega. Deelname is gratis, aanmelden kan via de NVN.

sterren Gepubliceerd: woensdag 20-09-2017 | Nog geen reacties
Wisselwerking: Social distancing nieuwe stijl

Lachen is gezond. Ook in coronatijd is het belangrijk om te blijven lachen. Humor kan kracht geven bij stress en onzekerheid. Daarom een grappige column over social distancing op onverwachte wijze in de nieuwste Wisselwerking, het tijdschrift van de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN).

En verder: veel aandacht voor de impact van corona op nierpatiënten. Maar ook informatie over andere onderwerpen, zoals wat een podotherapeut voor dialyse- en diabetespatiënten kan betekenen. U kunt Wisselwerking lezen door een abonnement te nemen, een proefnummer aan te vragen of lid te worden van de NVN: https://www.nvn.nl/nieuws/en-toen-was-er-corona/ Via voorgaand linkje kunt u eveneens de column over social distancing lezen. De nieuwe uitgave verschijnt donderdag 16 april.

Nederland voert internationale database aan in strijd tegen COVID-19 bij nierpatiŽnten »

Europese artsen en onderzoekers, onder Nederlandse aanvoering, hebben een internationale database opgezet. Hierin verzamelen ze gegevens van dialysepatiënten en getransplanteerden die met COVID-19 besmet zijn. Het doel is deze patiënten beter te kunnen behandelen. Nierpatiënten behoren tot de risicogroep in de huidige pandemie. Hierbinnen zijn dialysepatiënten en degenen die afweeronderdrukkende medicatie slikken extra kwetsbaar.

Lees meer »

Nieuwe apps helpen bij corona-management »

Nu besmettingen met Covid-19 (corona) serieuze sociale gevolgen hebben en tot een zware belasting van de zorgsector hebben geleid, duiken er verschillende apps op die hier een beetje verlichting in proberen te brengen. Het doel is steeds in grote lijnen: zorgen dat mensen met verdachte symptomen tijdig contact opnemen met een zorgverlener, maar ook dat mensen met een gewone verkoudheid, dat niet onnodig doen.

Lees meer »


Accreditatie wetenschapsdag toegekend: meld u aan!

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier