Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Acceptabele oplossing voor eiwitondervoeding

De Opvatting van lezer Jac Vennekens

Bij het artikel over eiwitsupplementen voor dialysepatiŽnten dat afgelopen weekend verscheen, dacht ik meteen aan mijn oplossing voor de eeuwige worsteling van de nierpatiŽnt met zijn voorgeschreven eiwitten-inname.

Zoals bekend ligt ondervoeding vaak op de loer als je dialyseert. Je hebt minder eetlust en raakt naast afvalstoffen ook voedingsstoffen kwijt met de dialyse. Hoe raak je dan toch aan je dagelijkse eiwitten-quotum?

Wel, hiervoor heb ik een zuivere vorm van eiwitten gevonden, Whey-Proteine Isolate, die goed opgenomen wordt en smaakneutraal is. Het eiwitgehalte ligt boven de 90% dus je kan het perfect gebruiken om de 'gaten' in je eiwitinname aan te vullen in je maaltijden. Zelf gebruik ik het 's morgens met koude melk en oploskoffie, en meng er 10 ŗ 15 gram doorheen met de staafmixer wat ook nog een heerlijk schuimlaagje oplevert.

Het klinkt als een reclamepraatje, maar sinds ik dit spulletje gebruik is mijn albumine, PCR en algehele voedingstoestand zo goed als die maar zijn kan. Ik kwam op het idee door die kleine drinkpakjes Renilon die ik ooit kreeg omdat ik te weinig at, maar dat spul is ten eerste gewoon ronduit smerig, en ten tweede zijn daar extra koolhydraten (calorietjes) aan toegevoegd. Die kan ik echt wel missen met dat suikerwater de hele dag in mijn buik.


De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van in De Opvatting gepubliceerde teksten. Bijdragen voor De Opvatting kunt u sturen naar: redactie@niernieuws.nl

sterren Gepubliceerd: maandag 22-06-2009 | Nog geen reacties
'Het CoŲrdinatieteam Corona volgt de adviezen op de voet'

Onderstaande inzending is een reactie op de ingestuurde opvatting van Tony de Ronde, die stelt dat de huidige maatregelen binnen dialysecentra onvoldoende bescherming bieden tegen besmetting met COVID-19. Zijn bijdrage leest u hier.

De Corona-pandemie heeft voor iedereen in Nederland, en zeker ook voor dialysepatiënten, grote gevolgen. Het meerdere malen per week een dialysecentrum bezoeken is onder die omstandigheden best spannend, maar ook noodzakelijk. Dialysecentra in Nederland doen hun uiterste best om de overdracht van het virus zoveel mogelijk te beperken.

Daartoe zijn diverse maatregelen genomen, waaronder: 

Lees meer »

Aanpassing van coronamaatregelen in dialysecentra is hard nodig »

De Opvatting van Tony de Ronde Dat COVID-19 verregaande consequenties voor nierpatiënten kan en zal hebben, is duidelijk. Op dit moment worden er bijna geen niertransplantaties meer gedaan, en dialysecentra zijn een potentiële haard van infecties. De Nederlandse Federatie voor Nefrologie heeft een Landelijk Coördinatieteam voor COVID-19 in het leven geroepen, en redelijk op tijd, op donderdag 19 maart, op hun site de COVID-19 aanbevelingen voor nierpatiënten gepubliceerd.

Lees meer »

'Stoppen met roken ook beter voor je nieren' »

Roken is niet alleen slecht voor je longen, maar ook voor je nieren. Inmiddels zijn er voldoende onderzoeken die een verband tussen roken en een verslechterende nierfunctie aantonen. Volgens twee medewerkers van het medisch centrum van de Universiteit Gent (België) roept dit resultaat twee vragen op.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier