Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Promotie: Acute nierschade op de Intensive Care

Wanneer: woensdag 13-11-2019

Promotie S. Stads: woensdag 13 november 2019, 13.30 uur
Titel proefschrift: Outcome After Acute Kidney Injury in ICU Patients

Promotores: prof.dr. D.A.M.P.J. Gommers en prof.dr. H.M. Oudemans - Van Straaten
Co-promotor: dr. M.G.H. Betjes

Locatie: Professor Andries Querido zaal, Onderwijscentrum, Erasmus MC Rotterdam

sterren Gepubliceerd: donderdag 07-11-2019
Bron: Erasmus Universiteit | Nog geen reacties
Promotie: Betere classificatie van nierkanker bij kinderen

dinsdag 12-11-2019

Ariadne Ooms promoveert op onderzoek naar een betere classificatie van Wilms tumoren. Wilms tumoren (WT) vormen de meest voorkomende vorm van nierkanker bij kinderen. De keuze van behandeling bij kindernierkanker hangt af van de risicogroep waarin deze wordt geplaatst (therapiestratificatie genoemd). Dit is in de huidige richtlijnen nog steeds grotendeels gebaseerd op welke (sub)type kanker het is volgens de patholoog.

Om ervoor te zorgen dat elk kind de juiste therapie krijgt, is het belangrijk dat de patholoog het juiste (sub)type kindernierkanker vaststelt. De juiste therapie leidt tot minder recidieven (terugkeer van ziekte), maar ook tot minder bijwerkingen. Gezien het feit dat het absolute aantal recidieven het hoogst is in de middelste risicogroep, is de therapiestratificatie nog niet optimaal. Voor verbetering van de therapiestratificatie is het noodzakelijk meer inzicht te krijgen in hoe WTs ontstaan en (genetische) markers te vinden die het voorkomen van recidieven beter voorspellen.

Lees meer »

Promotie: De nasleep van acute nierschade »

woensdag 13-11-2019 Promotie G. Fortrie: woensdag 13 november 2019, 11.30 uur Titel proefschrift: The Aftermath of Acute Kidney Injury Promotor: prof.dr. R. Zietse Co-promotor: dr. M.G.H. Betjes Locatie: Professor Andries Querido zaal, Onderwijscentrum, Erasmus MC Rotterdam

Promotie: Renale denervatie en zenuwstimulatie »

woensdag 20-11-2019 Promotie M.R. de Jong: woensdag 20 november 2019, 12.45 uur Titel proefschrift: Renal sympathetic denervation: renal nerve stimulation Promotores: prof.dr. M. Rienstra en prof.dr. I.C. van Gelder Copromotor: prof. A. Elvan Locatie: Academiegebouw, Broerstraat 5, GroningenNierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier