Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Wereld Nierdag 2019

Wanneer: donderdag 14-03-2019

Elk jaar op de tweede donderdag van maart is het Wereld Nierdag. In 2019 valt die dag op de 14e. Het thema, dat jaarlijks door de organisatie die uitgaat van de International Society of Nephrology bepaald wordt, is in 2019 Kidney Health for Everyone Everywhere. Ofwel: goede nierzorg voor iedereen, overal.

De organisatie pleit vooral voor verzekerde preventie en zorg in een vroeg stadium van nierschade, om te voorkomen dat de nierprobemen erger worden. Voor noodzakelijke gezondheidscontroles en zorg voor nierpatiënten zonder dat dit hen meer geld kost dan ze zich kunnen veroorloven. En voor het wegnemen van (financiële) barrières zodat dialyse en transplantatie voor meer patiënten toegankelijk wordt.

In het Maasstad Ziekenhuis vindt een symposium plaats ter gelegenheid van 65 jaar dialyse in Rotterdam. Hier wordt een boek gepresenteerd en een expositie geopend, beide samengesteld door historicus en journalist Herman Broers en verpleegkundig specialist Paul Gundlach. Veel aandacht hierin gaat uit naar dr. Twiss, leerling van Willem Kolff en grondlegger van het Rotterdamse dialysecentrum.

Scholieren uit de hoogste klassen van de basisschool leren in het Radboudumc hoe de nieren werken, hoe ze eruit zien en hoe het is om met een nierziekte te leven. Daarna maken ze met z'n allen het grootste levende nefron!

Vanwege het thema 'goede nierzorg voor iedereen, overal', werken Nederland, Suriname en Bonaire samen. Een jonge Surinaamse nierpatiënt zal Nederlanse kinderen vertellen hoe het is om een nierziekte te hebben, en medewerkers van Diapriva, de Nederlandse Federatie voor Nefrologie en NierNieuws maken een informatiefilmpje in het Papiaments voor patiënten op de Caribische eilanden.

sterren Gepubliceerd: maandag 31-12-2018
Bron: World Kidney Day | Nog geen reacties
Nederlandse Nierdag

zaterdag 25-05-2019

De Nierpatiënten Vereniging Nederland organiseert opnieuw de Nederlandse Nierdag, in Lunteren. NierNieuws is ook aanwezig op deze dag.

De Nierdag is een dag vol workshops en presentaties over onderwerpen als dieet, positieve gezondheid en omgaan met ziekte binnen het gezin. Daarnaast is er een informatiemarkt. Onderdeel van deze markt is een vakantieplein. NierNieuws heeft ook een stand, en we nemen natuurlijk het bloedgroepensjoelspel weer mee!

Wat zou u nog meer van ons willen zien of horen op de informatiemarkt?

Nederlandse Nierdag: zaterdag 25 mei 2019,9.30-15.00 uur

Locatie: Congrescentrum De Werelt, Westhofflaan 2, Lunteren

Voorlichting niertransplantatie Nijmegen »

zaterdag 28-09-2019 Het Radboudumc organiseert een informatiebijeenkomst over niertransplantatie en nierdonatie. U krijgt gelegenheid om vragen te stellen aan donoren en patiënten die een nier hebben ontvangen. De bijeenkomst is bedoeld voor pré-dialysepatiënten, dialysepatiënten, donoren, familie, vrienden en kennissen van patiënten. Ook hulpverleners en verpleegkundigen van dialysecentra en verpleegafdelingen zijn van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

Lees meer »

Wetenschapsdag 2019 »

vrijdag 11-10-2019 Inmiddels traditiegetrouw vinden de Wetenschapsdag en de wetenschappelijke najaarsvergadering van de Nederlandse Federatie voor Nefrologie (NFN) plaats op de laatste vrijdag voor de vroegste herfstvakantie: 11 oktober. De Wetenschapsdag wordt dit jaar georganiseerd door de NFN, NierNieuws, Nierpatiënten Vereniging Nederland en de Nierstichting. Het programma wordt deze zomer bekend gemaakt, dan is het ook mogelijk om in te schrijven.NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier