Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Informatieavond DIPAK-studie in Groningen

Wanneer: donderdag 12-07-2018

Het UMCG organiseert een avond voor patiënten met cystenieren om hen te informeren over de DIPAK-1 studie, die recent is afgerond. In dit onderzoek is gekeken naar het effect van lanreotide op de aandoening. De andere centra die in het onderzoeksconsortium hebben deelgenomen zullen ook nog informatieavonden organiseren.

Tijdens deze informatie avond zullen de onderzoekers bespreken wat de resultaten zijn van dit onderzoek, en wat deze voor de praktijk gaan betekenen. Zijn er patiënten die voor behandeling in aanmerking komen? Bovendien willen ze de bezoekers de hoogte brengen van ander onderzoek dat loopt of binnenkort gaat starten. Er is bijvoorbeeld een nieuw medicijn dat mogelijk effectief is om nierfunctie achteruitgang als gevolg van cystenieren te remmen dat binnenkort getest gaat worden, ook in het UMCG.

Deze informatieavond zal plaatsvinden op donderdag 12 juli 2018 in het UMC Groningen. U bent welkom vanaf 19.00 uur in het personeelsrestaurant. Daar zult u ontvangen worden met koffie en thee. Om 19.30 uur zullen de voordrachten starten in de Blauwe Zaal (volg de bewegwijzering: Bijeenkomst Cystenier Patiënten). Deze zullen ongeveer twee uur duren. Er zal ruim de gelegenheid zijn om vragen te stellen en met leden van het onderzoeksteam te spreken.

Naast patiënten, zijn uiteraard ook hun partner, kinderen, andere familieleden en goede vrienden uitgenodigd. De organisatoren willen graag weten met hoeveel personen u naar deze avond komt. U kunt een email sturen naar r.l.kadijk@umcg.nl.

Infomatieavond DIPAK-studie: donderdag 12 juli 2018, 19:30 uur

Locatie: Blauwe Zaal, UMCG, Groningen

sterren Gepubliceerd: maandag 09-07-2018 | Nog geen reacties
Promotie: cardiovasculair risicomanagement in patiŽnten met DM-II en nierziekte

maandag 19-11-2018

Promotie C.M. Gant: maandag 19 november 2018, 16:15 uur

Titel proefschrift: Opportunities for improvement of cardiovascular risk management in patients with type 2 diabetes and chronic kidney disease - Integrated assessment of lifestyle habits and pharmacological intervention in routine clinical care

Promotores: prof. dr. G.J. Navis en prof. dr. S.J.L. Bakker
Copromotor: dr. G. Laverman

Locatie: Aula Academiegebouw RUG, Broerstraat 5, 9712 CP Groningen

Promotie: Verbetering screening giftigheid voor nieren van medicijnen »

woensdag 28-11-2018 Eén op de vijf gevallen van acuut nierfalen ontstaat als bijwerking van een geneesmiddel. Daarom is het belangrijk dat er een goed model is om bijwerkingen van geneesmiddelen op de nieren te onderzoeken. Een nadeel van de huidige modellen is de beperkte voorspellende waarde voor klinische toepassingen. Tom Nieskens verbeterde de niercelmodellen door de herintroductie van zogenaamde transporteiwitten, die belangrijk zijn voor de afvoer van geneesmiddelen door de nieren.

Lees meer »

Congres vaattoegang »

donderdag 11-04-2019 t/m zaterdag 13-04-2019 In april 2019 vindt het 11e congres van de Vascular Access Society plaats in Rotterdam. De keynotelezing zal gegeven worden door prof.dr. Ton Rabelink (LUMC) en heeft als titel Bio-engineered kidneys: a realistic future alternative for hemodialysis? Het programma bevat enkele onderdelen die speciaal gericht zijn op dialyseverpleegkundigen. Congres vaattoegang: donderdag 11 - zaterdag 13 april 2019 Locatie: De Doelen, RotterdamNierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier