Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Informatieavond DIPAK-studie in Groningen

Wanneer: donderdag 12-07-2018

Het UMCG organiseert een avond voor patiënten met cystenieren om hen te informeren over de DIPAK-1 studie, die recent is afgerond. In dit onderzoek is gekeken naar het effect van lanreotide op de aandoening. De andere centra die in het onderzoeksconsortium hebben deelgenomen zullen ook nog informatieavonden organiseren.

Tijdens deze informatie avond zullen de onderzoekers bespreken wat de resultaten zijn van dit onderzoek, en wat deze voor de praktijk gaan betekenen. Zijn er patiënten die voor behandeling in aanmerking komen? Bovendien willen ze de bezoekers de hoogte brengen van ander onderzoek dat loopt of binnenkort gaat starten. Er is bijvoorbeeld een nieuw medicijn dat mogelijk effectief is om nierfunctie achteruitgang als gevolg van cystenieren te remmen dat binnenkort getest gaat worden, ook in het UMCG.

Deze informatieavond zal plaatsvinden op donderdag 12 juli 2018 in het UMC Groningen. U bent welkom vanaf 19.00 uur in het personeelsrestaurant. Daar zult u ontvangen worden met koffie en thee. Om 19.30 uur zullen de voordrachten starten in de Blauwe Zaal (volg de bewegwijzering: Bijeenkomst Cystenier Patiënten). Deze zullen ongeveer twee uur duren. Er zal ruim de gelegenheid zijn om vragen te stellen en met leden van het onderzoeksteam te spreken.

Naast patiënten, zijn uiteraard ook hun partner, kinderen, andere familieleden en goede vrienden uitgenodigd. De organisatoren willen graag weten met hoeveel personen u naar deze avond komt. U kunt een email sturen naar r.l.kadijk@umcg.nl.

Infomatieavond DIPAK-studie: donderdag 12 juli 2018, 19:30 uur

Locatie: Blauwe Zaal, UMCG, Groningen

sterren Gepubliceerd: maandag 09-07-2018 | Nog geen reacties
Promotie: Betere voorspellingen bij cystenieren

maandag 25-02-2019

Er zijn goedkopere en eenvoudigere methoden om de ontwikkeling van nierfalen bij patiënten met cystenieren te voorspellen. Dat concludeert Lianne Messchendorp in haar proefschrift. Zij onderzocht deze methoden, om tijdige start van behandeling met nierfunctiesparende middelen te bevorderen en zo nierfalen te uit te stellen of te voorkomen.

Autosomaal dominant polycysteuze nierziekte (ADPKD), ook wel cystenieren genoemd, is de meest voorkomende erfelijke nierziekte. Bij deze ziekte worden cysten gevormd (blaasjes met vocht gevuld), die het nierweefsel wegdrukken. Hierdoor ontstaat bij zo'n zeventig procent van de patiënten nierfalen.

Lees meer »

Promotie: Na transplantatie zelf nierfunctie meten »

dinsdag 05-03-2019 Promotie C.L. van Lint: dinsdag 5 maart 2019, 15.00 uur Titel proefschrift: Exploring the potential of self-monitoring kidney function after transplantation Promotor: prof. dr. A.J. Rabelink Locatie: Academiegebouw, Rapenburg 73, Leiden

Promotie: Falen van vaattoegang bij hemodialyse »

donderdag 07-03-2019 Promotie T. Bezhaeva: donderdag 7 maart 2019, 16.15 uur Titel proefschrift: Hemodialysis vascular access failure: novel pathophysiological mechanisms and therapeutic strategies Promotores: prof. dr. A.J. van Zonneveld en prof. dr. P.H.A. Quax Locatie: Academiegebouw, Rapenburg 73, LeidenNierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier