Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Promotie: Endotheeldysfunctie bij diabetisch nierlijden

Wanneer: donderdag 14-06-2018

Promotie P. Bus: donderdag 14 juni 2018, 15:00 uur
Titel proefschrift: Endothelial dysfunction and inflammation in diabetic nephropathy

Promotor: prof. dr. J.A. Bruijn

Locatie: Academiegebouw, Rapenburg 73, Leiden

sterren Gepubliceerd: maandag 04-06-2018
Bron: Universiteit Leiden | Nog geen reacties
Nascholing dialyse Leiden

woensdag 17-10-2018

Het LUMC biedt een nascholing voor dialyseverpleegkundigen aan. De aangeboden kennis en vaardigheden zijn direct te integreren bij de zorg en begeleiding van patiënten en naasten.

De sprekers gaan deze dag onder andere in op multiculturele invloeden bij de behandeling van dialysepatiënten, de dialysebehandeling van hematologische patiënten en het ontwikkelen van zelfmanagement en leefstijlgewoonten. Daarnaast ook nierfalen en seksualiteit.

De nascholing duurt een dag en wordt twee keer aangeboden, op 17 oktober en op 28 januari. De kosten voor niet-LUMC medewerkers bedragen € 140. Lunch en een certificaat zijn hierbij inbegrepen. Accreditatie is aangevraagd bij de V&VN.

Meer informatie, het volledige programma en de directe inschrijflink vind je hier:

Locatie: LUMC route 554, Albinusdreef, Leiden

Voorlichting nierdonatie en -transplantatie Nijmegen »

zaterdag 27-10-2018 Het Radboudumc organiseert een informatiebijeenkomst over niertransplantatie en nierdonatie. U krijgt gelegenheid om vragen te stellen aan donoren en patiënten die een nier hebben ontvangen. De bijeenkomst is bedoeld voor predialysepatiënten, dialysepatiënten, donoren, familie, vrienden en kennissen van patiënten. Ook hulpverleners en verpleegkundigen van dialysecentra en verpleegafdelingen zijn welkom. Sprekers tijdens de middag zijn dr. I. Dooper, nefroloog, C.

Lees meer »

Voorlichting nierdonatie en -transplantatie Utrecht »

maandag 12-11-2018 Het UMC Utrecht organiseert een informatiebijeenkomst over niertransplantatie en nierdonatie. U krijgt gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers, aan een levende donor en aan een patiënt die een nier heeft ontvangen. De bijeenkomst is bedoeld voor predialysepatiënten, dialysepatiënten, (potentiële) donoren, familie, vrienden en kennissen van patiënten. Ook hulpverleners en verpleegkundigen van dialysecentra en verpleegafdelingen zijn welkom.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier