Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Ministerie moet informatie op orgaandonatiesite aanpassen

Door Redactie NierNieuws 

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid moet de informatie op de site orgaandonatie.nu wel degelijk aanpassen. Het ministerie verloor gisteren het hoger beroep tegen de uitspraak van de Reclame Code Commissie in deze zaak. Volgens klaagster Annet Wood is de informatie over het begrip hersendood op de site onvolledig en onjuist.

Het ministerie ging er vanuit dat orgaandonatie.nu als portal dient en dus niet alle gedetailleerde informatie over onder meer hersendood zou hoeven te bevatten. Schippers stelde dat de volledige informatie beschikbaar is op de site van de Nederlandse Transplantatiestichting en dat daarmee aan alle eisen van zorgvuldigheid zou zijn voldaan. Het College van Beroep is het daar dus niet mee eens.

'We zullen de uitspraak van het college volgen en zorgen dat de informatie over overlijden, hartdood en hersendood, die nu nog via een link naar de Nederlandse Transplantatiestichting wordt ontsloten, op de site orgaandonatie.nu zelf beschikbaar komt’, e-mailde de woordvoerder van Schippers aan het Noord-Hollands Dagblad.

Activiste en kunstenares Annet Wood moet het volgens het dagblad allemaal nog verwerken. 'Dit betekent heel veel voor me, maar ik kan het allemaal nog niet bevatten.'

sterren Gepubliceerd: woensdag 09-11-2016 | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • Geert Snip, Emmen
    10-11-2016 08:38

    Het is fijn te lezen dat NierNieuws hier aandacht aan besteedt. De uitspraak van het CvB v/d RCC is duidelijk en in klare taal. Niet zomaar iets wanneer men zich verdiept in orgaandonatie. Ik zou het toejuichen wanneer meer media aandacht schenkt aan deze uitspraak van 08-11-j.l..
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiënten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’ »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier