Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Een nieuwe nier! Familietransplantatie van dichtbij (3)

Tjalda de Schepper krijgt woensdag, midden in de Donorweek, een nier van haar moeder Joke de Haas. Met dit korte duo-blog houden ze ons op de hoogte.

Vanmorgen om kwart over 7 afscheid van mijn moeder genomen bij de deur van de OK. wat zeg je dan? 'Succes!' en 'Tot morgen he,' is wat ik uit wist te brengen.

Daarna mijn eerste dosis cellcept en prograft naar binnen gewerkt op mijn nuchtere maag. Nu wel wat misselijk. En die knoop van de zenuwen in mijn buik helpt ook niet...

Nu hebben we net gehoord dat ze 80 minuten in de operatie zijn, dus het gaat nog wel eventjes duren (er staat 180 minuten voor). Roland (mijn man) is er nu gelukkig, dat maakt het wachten wel makkelijker. Ik heb wel de neiging om nu heel hard naar buiten te rennen en niet meer terug te komen maar dat is misschien niet zo verstandig...

Tot na de OK!

sterren Gepubliceerd: woensdag 16-10-2013 | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • christine schlette , Heemstede
    17-10-2013 07:49

    Sterkte!
Bart blogt: Tot ziens in Newcastle!

De World Transplant Games in Málaga zitten er op. En wat een belevenis vond ik het! En wat heb ik het naar mijn zin gehad! Zoveel mag hopelijk duidelijk zijn uit mijn vorige blogs over mijn deelname aan de WTG.

Deze laatste blog over de WTG schrijf ik dan ook achter m’n eigen PC terug in Nederland. Met een hoofd vol herinneringen die – wanneer er weer eentje opkomt – een glimlach op mijn gezicht brengen. Ook mijn herinneringen aan de slotceremonie en het slotgala, dat hadden jullie nog tegoed.

Lees meer »

Bart blogt: Hup Holland Hup! »

Laat de leeuw niet in z’n hempie staan… Dat wordt nog net niet gezongen langs de lijnen van de verschillende sportevenementen. Maar aanwezig zijn ze; de supporters van Team NL! Bij elke sport waar een Nederlander uitkomt, zijn ze te vinden de supporters die soms uren van zon weerstaan om ‘hun’ sporters aan te moedigen en wellicht toch ook een beetje de sporters uit andere landen te imponeren.

Lees meer »

Bart blogt: De Spelen zijn begonnen! »

Ik weet niet zeker of de woorden 'let the games begin' letterlijk zijn uitgesproken, maar met het hijsen van de WTG-vlag zijn de Transplant Games zondagavond officieel geopend. Er was natuurlijk nog wel meer te beleven bij de opening. Mooie dingen. Unieke dingen voor wanneer je, zoals ik, voor het eerst meedoet. Alleen al de samenkomst van alle landenteams voordat we het stadion in gingen. Dat was een belevenis op zich.

Lees meer »


Een nieuwe nier! Familietransplantatie van dichtbij (3)

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier