Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Een nieuwe nier! Familietransplantatie van dichtbij (2)

Tjalda de Schepper krijgt woensdag, midden in de Donorweek, een nier van haar moeder Joke de Haas. Met dit korte duo-blog houden ze ons op de hoogte.

Dinsdag: Vroeg op en door heel druk verkeer naar Leiden, niet prettig als je toch al stijf van de stress staat. Eerst naar de elfde verdieping en daar Tjalda geïnstalleerd, zoals die haar tas had volgepropt...

Na een poos wachten in het dagverblijf een intakegesprek en naar mijn kamer. Die ik wel voor mij alleen heb maar waar ik toch niet in het bed bij het raam mocht, beetje flauw. In het restaurant geluncht, hoop lekkere dingen uitgezocht daarna nog even bij Tjalda langs geweest.

De zenuwen zakken zo langzamerhand wat, al zit er wel van alles tegen. Het duurt eerst eindeloos voor de telefoon bij mijn bed komt en als hij eindelijk komt is 'ie zo dood als een pier. Het plaatsen van het infuus was ook behoorlijk pijnlijk, maar ja dat is nu ook achter de rug. Ook heb ik nog meegedaan aan een onderzoek naar pijnervaring, dat krijgt Tjalda morgen nog.

Net warm gegeten; ik moet zeggen: zelf kook ik lekkerder, maar het was te doen. Tussendoor nog wat met mijn handwerkjes bezig geweest. Verveel me ook wel een beetje, zal blij zijn als Rudolf straks komt op het bezoekuur, het is hier wel erg stil. Gelukkig is er het laptopje waarmee ik contact met Tjalda kan onderhouden.

sterren Gepubliceerd: woensdag 16-10-2013 | Nog geen reacties
Bart blogt: Tot ziens in Newcastle!

De World Transplant Games in Málaga zitten er op. En wat een belevenis vond ik het! En wat heb ik het naar mijn zin gehad! Zoveel mag hopelijk duidelijk zijn uit mijn vorige blogs over mijn deelname aan de WTG.

Deze laatste blog over de WTG schrijf ik dan ook achter m’n eigen PC terug in Nederland. Met een hoofd vol herinneringen die – wanneer er weer eentje opkomt – een glimlach op mijn gezicht brengen. Ook mijn herinneringen aan de slotceremonie en het slotgala, dat hadden jullie nog tegoed.

Lees meer »

Bart blogt: Hup Holland Hup! »

Laat de leeuw niet in z’n hempie staan… Dat wordt nog net niet gezongen langs de lijnen van de verschillende sportevenementen. Maar aanwezig zijn ze; de supporters van Team NL! Bij elke sport waar een Nederlander uitkomt, zijn ze te vinden de supporters die soms uren van zon weerstaan om ‘hun’ sporters aan te moedigen en wellicht toch ook een beetje de sporters uit andere landen te imponeren.

Lees meer »

Bart blogt: De Spelen zijn begonnen! »

Ik weet niet zeker of de woorden 'let the games begin' letterlijk zijn uitgesproken, maar met het hijsen van de WTG-vlag zijn de Transplant Games zondagavond officieel geopend. Er was natuurlijk nog wel meer te beleven bij de opening. Mooie dingen. Unieke dingen voor wanneer je, zoals ik, voor het eerst meedoet. Alleen al de samenkomst van alle landenteams voordat we het stadion in gingen. Dat was een belevenis op zich.

Lees meer »


Een nieuwe nier! Familietransplantatie van dichtbij (2)

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier