Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Purus is gezien

Afgelopen week kreeg ik het droevige nieuws via de mail dat dialysevereniging Purus zich heeft opgeheven, nadat de aanwezige leden in een ledenvergadering hiertoe hebben moeten besluiten. Ik was even uit het lood geslagen, maar daarna kon ik mij wel inleven in de situatie die was ontstaan. Ik voelde mij medeverantwoordelijk omdat ik als lid van Purus mij niet direct heb ingezet voor het voortbestaan.

Ik las in eerdere mails de behoefte aan expansiegroei van Purus om buiten Overijssel hun vleugels uit te slaan en te overleven. Ik had helaas niet de energie en tijd om veel naar Twente te reizen om vergaderingen bij te wonen. Ik voel mij dan ook een beetje schuldig aan hun ondergang. Geen voorzitter te vinden om het stokje over te nemen, helaas pindakaas!

Jullie Tukkers hadden het lef om een eigen dialysevereniging op te zetten omdat jullie het niet eens waren met het beleid van de LVDT. Jullie gooiden het over een andere boeg en gingen met NU91 in zee, qua samenwerking. Jullie hebben je jaren ingezet voor dialyseverpleegkundigen voor een ander geluid. Helaas heeft jullie inzet niet tot het gewenste resultaat geleid, maar jullie hebben het geprobeerd. Chapeau hiervoor. Via Purus ben ik geprikkeld om een column voor NierNieuws te gaan schrijven. Ik dank Purus dus voor mijn columncarrière. Ondanks het opdoeken van Purus, kunnen de Tukkers bij mij niet meer stuk.

Blijft daar de V&VN dialyse, groot, sterk, en breed georganiseerd. Ook daar mag, kan en moet ik trots op zijn. Zoveel inzet van mensen in werkgroepen en bestuur voor ons vakgebied en dat al decennialang. De Nefrologiedagen zijn een 'must' om eens mee te maken in Veldhoven. Het netwerk van de V&VN is verspreid over heel Nederland en dat maakt het heel zwaar om een eigen concurrerend netwerk op te zetten. Nogmaals Purus bedankt voor de geboden concurrentieprikkel. Vele NU91 leden zij jullie heel erg dankbaar.

Uit de grond van mijn hart, sorry... de afstand was te ver vanuit Noord-Holland.

sterren Gepubliceerd: vrijdag 01-02-2013 | Nog geen reacties
Bart blogt: Tot ziens in Newcastle!

De World Transplant Games in Málaga zitten er op. En wat een belevenis vond ik het! En wat heb ik het naar mijn zin gehad! Zoveel mag hopelijk duidelijk zijn uit mijn vorige blogs over mijn deelname aan de WTG.

Deze laatste blog over de WTG schrijf ik dan ook achter m’n eigen PC terug in Nederland. Met een hoofd vol herinneringen die – wanneer er weer eentje opkomt – een glimlach op mijn gezicht brengen. Ook mijn herinneringen aan de slotceremonie en het slotgala, dat hadden jullie nog tegoed.

Lees meer »

Bart blogt: Hup Holland Hup! »

Laat de leeuw niet in z’n hempie staan… Dat wordt nog net niet gezongen langs de lijnen van de verschillende sportevenementen. Maar aanwezig zijn ze; de supporters van Team NL! Bij elke sport waar een Nederlander uitkomt, zijn ze te vinden de supporters die soms uren van zon weerstaan om ‘hun’ sporters aan te moedigen en wellicht toch ook een beetje de sporters uit andere landen te imponeren.

Lees meer »

Bart blogt: De Spelen zijn begonnen! »

Ik weet niet zeker of de woorden 'let the games begin' letterlijk zijn uitgesproken, maar met het hijsen van de WTG-vlag zijn de Transplant Games zondagavond officieel geopend. Er was natuurlijk nog wel meer te beleven bij de opening. Mooie dingen. Unieke dingen voor wanneer je, zoals ik, voor het eerst meedoet. Alleen al de samenkomst van alle landenteams voordat we het stadion in gingen. Dat was een belevenis op zich.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier