Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Oranje olé!

Het EK staat weer bijna voor de deur. De oranje attributen worden weer uit de kast gehaald en ons gezamenlijke leeuwenhart gaat weer kloppen. Bij ons op de dialyse begint het ook al aardig te leven. De groepen worden binnenkort versierd (voor zover de brandveiligheid dat toelaat) en tijdens de dialyse kijken we gezamenlijk naar de wedstrijden. We hebben zelfs onze eigen voetbalgoeroe in de keuken staan! De etenskar wordt weer uitgerust met een herkenbaar (soms irritant) leeuwtje, dat uit volle borst 'olé, olé, olé' brult. Om het geheel nog wat spannender te maken organiseren we ook bij elk WK/EK een voetbalpoule. De inleg: het respectabele bedrag van € 2, -

Iedereen op de dialyse mag meedoen ongeacht kennisniveau van het voetbal. Gelukkig maar, want anders was er weinig hoop voor mij. Ik vind zelf dat ik een hoop mannelijke karaktertrekken bezit. Ik houd van bier, kan geen twee dingen tegelijk doen en heb een broertje dood aan winkelen. Helaas is voetbal niet een van die stereotype mannendingen waar ik warm voor loop. Toch wil ik voor Oranje wat beter mijn best doen om het te volgen, al is het maar voor de gezelligheid. Vaak probeer ik heel ervaren mee te praten over de laatst gespeelde wedstrijd. Of het een goede wedstrijd is geweest kan ik vaak nog wel beoordelen. Als we het echter gaan hebben of Van Persie een betere spits is dan Huntelaar, dan haak ik toch echt af. Ik plaats dan een paar strategisch geformuleerde antwoorden om mijn gesprekspartner te verleiden tot het noemen van het antwoord.

Vorige week hebben we de voetbalpoules weer uitgedeeld aan iedereen. Zo ook aan mevrouw Jantjes, een deftige dame van 80 jaar. ‘Maar ik weet niets van voetbal af broeder,’ kreeg ik als probleem voorgelegd. ‘Och, mevrouw Jantjes, dat maakt niets uit hoor. Ik zal u een geheim verklappen: ik weet ook niets van voetbal af en kom vaak een heel eind! Als u begint met Nederland als kampioen in te vullen kunt u zo terug werken naar het begin van het EK.’ Grinnikend nam mevrouw Jantjes het formulier aan. Nou, dan ging ze toch maar eens een poging wagen!

Ondertussen kwam onze keukenassistent met de etenskar (en het olé brullende leeuwtje) de afdeling opgereden. Terwijl het kopje koffie ingeschonken werd, kregen alle patiënten gratis advies over de te verwachten voetbalprestaties van Oranje. Of ze er wat mee konden was nog even de vraag, maar dat maakte eigenlijk niet zoveel uit.

Het mooie van het EK/WK is dat het wat leven in de brouwerij brengt. Je hoeft voetbal nog niet eens persé leuk te vinden. Zodra Oranje in de zin voorkomt heeft iedereen er wel wat mee. Het staat niet alleen voor sport, maar ook voor gezelligheid en saamhorigheid, in welke omstandigheid dan ook. De komende weken gaan we er een feestje van maken. Naast dialyseren zijn we daar ook heel erg goed in namelijk!

Olé!

sterren Gepubliceerd: donderdag 24-05-2012 | Nog geen reacties
Bart blogt: Tot ziens in Newcastle!

De World Transplant Games in Málaga zitten er op. En wat een belevenis vond ik het! En wat heb ik het naar mijn zin gehad! Zoveel mag hopelijk duidelijk zijn uit mijn vorige blogs over mijn deelname aan de WTG.

Deze laatste blog over de WTG schrijf ik dan ook achter m’n eigen PC terug in Nederland. Met een hoofd vol herinneringen die – wanneer er weer eentje opkomt – een glimlach op mijn gezicht brengen. Ook mijn herinneringen aan de slotceremonie en het slotgala, dat hadden jullie nog tegoed.

Lees meer »

Bart blogt: Hup Holland Hup! »

Laat de leeuw niet in z’n hempie staan… Dat wordt nog net niet gezongen langs de lijnen van de verschillende sportevenementen. Maar aanwezig zijn ze; de supporters van Team NL! Bij elke sport waar een Nederlander uitkomt, zijn ze te vinden de supporters die soms uren van zon weerstaan om ‘hun’ sporters aan te moedigen en wellicht toch ook een beetje de sporters uit andere landen te imponeren.

Lees meer »

Bart blogt: De Spelen zijn begonnen! »

Ik weet niet zeker of de woorden 'let the games begin' letterlijk zijn uitgesproken, maar met het hijsen van de WTG-vlag zijn de Transplant Games zondagavond officieel geopend. Er was natuurlijk nog wel meer te beleven bij de opening. Mooie dingen. Unieke dingen voor wanneer je, zoals ik, voor het eerst meedoet. Alleen al de samenkomst van alle landenteams voordat we het stadion in gingen. Dat was een belevenis op zich.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier