Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Nederlandse Transplantatie Stichting vernieuwt website

Door Yvette van der Schaaf 

De Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) lanceerde afgelopen week een volledig nieuwe website voor orgaan- en weefseldonatie. Met informatie voor het algemene publiek en de medische professional. Daarmee bestaat voortaan één uitgebreid platform over orgaan- en weefseldonatie.

Centraal op die website staan persoonlijke verhalen, van wachtlijstpatiënten, getransplanteerden en zorgprofessionals. Zo krijgt het werkveld van de NTS een persoonlijk gezicht. Ook kan men via deze site onder meer ervaringsdeskundige gastsprekers boeken en een grote variatie aan gratis voorlichtingsproducten bestellen.

Een belangrijk doel is verder om de cijfers over orgaan- en weefseltransplantatie op een toegankelijker wijze te presenteren. Zo bevat deze site, naast tabellen met cijfers over twee vergelijkbare perioden, tegenwoordig ook grafieken. Die grafieken tonen de meerjarentrend inzake de wachtlijst en de verrichte transplantaties voor de diverse organen en weefsels.

Het ontbreken van heldere inzichtelijke grafieken was tot voor kort een punt van kritiek. Actieve gebruikers bleef geen andere mogelijkheid dan om zelf in deze behoefte te voorzien. Een tijdrovende bezigheid met een grote foutenkans.

sterren Gepubliceerd: zaterdag 14-04-2012
Bron: NTS | Nog geen reacties
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiŽnten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ĎDat bepaal je zelfí »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ĎDat bepaal je zelfí. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ĎDat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier