Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Duitse Stichting voor Orgaandonatie vernieuwt website

Door Yvette van der Schaaf 

Vanaf nu is de Duitse Stichting voor Orgaandonatie (DSO) met een nieuwe website op internet aanwezig. Daarmee zijn de regionale jaarverslagen over 2011 on-line toegankelijk. Via deze website is ook direct contact mogelijk met zowel het hoofdkantoor als de diverse regios.

Dat maakte DSO op 29 februari bekend. Het webadres is www.dso.de. De DSO is vergelijkbaar met de Nederlandse Transplantatie Stichting. Door de relatieve zelfstandigheid van de regios is bij de DSO in sterkere mate sprake van een optelsom van de gegevens van die regios.

Elke individuele regio maakt zijn eigen jaarverslag op met meer uitgebreide toelichtingen. Daarin zijn onder meer statistische gegevens opgenomen op het gebied van orgaandonatie. En ook informatie over de samenwerking met de regionale ziekenhuizen.

Als overkoepelende organisatie, streeft de DSO naar het verschaffen van actuele cijfers en beknopte informatie over orgaandonatie. Maar biedt ook toegang tot meer gedetailleerde gegevens, voor verschillende doelgroepen. Het jaarverslag van de DSO zelf is relatief beknopt.

sterren Gepubliceerd: vrijdag 09-03-2012
Bron: DSO | Nog geen reacties
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiŽnten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ĎDat bepaal je zelfí »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ĎDat bepaal je zelfí. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ĎDat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier