Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Duitse Stichting voor Orgaandonatie vernieuwt website

Door Yvette van der Schaaf 

Vanaf nu is de Duitse Stichting voor Orgaandonatie (DSO) met een nieuwe website op internet aanwezig. Daarmee zijn de regionale jaarverslagen over 2011 on-line toegankelijk. Via deze website is ook direct contact mogelijk met zowel het hoofdkantoor als de diverse regios.

Dat maakte DSO op 29 februari bekend. Het webadres is www.dso.de. De DSO is vergelijkbaar met de Nederlandse Transplantatie Stichting. Door de relatieve zelfstandigheid van de regios is bij de DSO in sterkere mate sprake van een optelsom van de gegevens van die regios.

Elke individuele regio maakt zijn eigen jaarverslag op met meer uitgebreide toelichtingen. Daarin zijn onder meer statistische gegevens opgenomen op het gebied van orgaandonatie. En ook informatie over de samenwerking met de regionale ziekenhuizen.

Als overkoepelende organisatie, streeft de DSO naar het verschaffen van actuele cijfers en beknopte informatie over orgaandonatie. Maar biedt ook toegang tot meer gedetailleerde gegevens, voor verschillende doelgroepen. Het jaarverslag van de DSO zelf is relatief beknopt.

sterren Gepubliceerd: vrijdag 09-03-2012
Bron: DSO | Nog geen reacties
Schiet mij maar lek

'Ben je niet bang Brenda?' Zijn vraag verrast mij. 'Bang? Waarvoor?' 'Nou, dat ik nu zo dicht bij mensen kom en dan eventueel iets mee naar huis neem.' Ik val even stil. Aan de andere kant van de lijn hoor ik het geruis van het asfalt duidelijker, nu hij even niets zegt. 'TjaÖ je doet wat je kunt, toch? Anderhalve meter buiten de auto, mondkapjes op in de auto, na de sessies alles laten doorluchten en desinfecteren. Wat kun je nog meer doen?' Ik kijk vanuit ons kantoor naar buiten en zie de takken en bladeren van de bomen zachtjes heen en weer wuiven. 'Misschien kun je als je thuiskomt even gaan douchen en je kleren buiten laten luchten? En ach, iemand met corona kan net zo goed langs mij heen lopen in de supermarkt en dan loop ik hetzelfde risico. Je weet hoe sommige mensen zijn tegenwoordig. En je moet toch weer een keer aan het werk.'

Het is een vreemde gewaarwording als we begin maart onze deuren moeten sluiten om corona het hoofd te bieden. Met zoveel tijd over, besluiten we lang uitgestelde klussen op te pakken, waaronder rommel opruimen. 'Ik kan de schuur bijna niet meer in. Als ik iets wil pakken, moet ik hem helemaal verbouwen' klaagt mijn man.

Lees meer »

Werken als dialyseverpleegkundige tijdens covid-19 »

Hoe is de situatie in het ziekenhuis waar u momenteel werkt?Ivon Lijten, dialyseverpleegkundige: 'Er is veel onderling veel contact met andere dialyseverpleegkundigen op verschillende locaties en het is opvallend dat er weinig nierpatiënten en weinig dialyseverpleegkundigen besmet zijn met het coronavirus. In het begin waren de patiënten angstig en onzeker, maar de rust is inmiddels teruggekeerd.

Lees meer »

Kunnen ouderen met minder medicatie toe?  »

Ouderen die een nieuwe nier krijgen hebben veel minder vaak een afstoting dan jonge mensen. Als ze de eerste drie maanden na de transplantatie geen afstoting hebben gehad, dan is de kans ook klein dat dat nog gaat gebeuren. Dat ouderen minder vaak een afstoting hebben komt waarschijnlijk vooral doordat hun immuunsysteem minder goed werkt. Ouderen krijgen echter doorgaans wel dezelfde hoeveelheid medicatie als jongere mensen.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier