Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Pluck den Dagh

Toen in 1992 een nierziekte bij mij geconstateerd werd, ben ik wat dingetjes op papier gaan zetten voor mezelf. Deels om de situatie voor mezelf op een rijtje te krijgen en deels omdat ik schrijven erg leuk vind.

Zo ook rolde het hieronder staande gedichtje uit mijn pen. Toen ik onlangs wat schrijverijen uit die tijd zat terug te lezen, kwam ik dit gedichtje tegen en het eerste wat in mijn gedachten opkwam toen ik het las, was: CARPE DIEM!! Een prachtig levensmotto voor mij. Daarbij vind ik het nog steeds actueel en wil het jullie als lezers dan ook niet onthouden.

Waar maakt een mens zich druk om

Voor een ieder valt een keer de bom

Leef om te leven

Probeer elkaar te vergeven

Leef bij de dag

En maak je niet sappel om wat er morgen moet en mag

Geniet van de leuke dingen

En de fijne mensen die je omringen

Ontdoe je van het venijn

En laat de dingen zijn zoals ze zijn

Maak je niet druk om allerlei onbenulligheden

Ban die linea recta naar het verleden

Neem je leven in eigen hand

Voor je het weet sta je aan de andere kant

=====0=====

sterren Gepubliceerd: dinsdag 01-02-2011 | Nog geen reacties
Bart blogt: Tot ziens in Newcastle!

De World Transplant Games in Málaga zitten er op. En wat een belevenis vond ik het! En wat heb ik het naar mijn zin gehad! Zoveel mag hopelijk duidelijk zijn uit mijn vorige blogs over mijn deelname aan de WTG.

Deze laatste blog over de WTG schrijf ik dan ook achter m’n eigen PC terug in Nederland. Met een hoofd vol herinneringen die – wanneer er weer eentje opkomt – een glimlach op mijn gezicht brengen. Ook mijn herinneringen aan de slotceremonie en het slotgala, dat hadden jullie nog tegoed.

Lees meer »

Bart blogt: Hup Holland Hup! »

Laat de leeuw niet in z’n hempie staan… Dat wordt nog net niet gezongen langs de lijnen van de verschillende sportevenementen. Maar aanwezig zijn ze; de supporters van Team NL! Bij elke sport waar een Nederlander uitkomt, zijn ze te vinden de supporters die soms uren van zon weerstaan om ‘hun’ sporters aan te moedigen en wellicht toch ook een beetje de sporters uit andere landen te imponeren.

Lees meer »

Bart blogt: De Spelen zijn begonnen! »

Ik weet niet zeker of de woorden 'let the games begin' letterlijk zijn uitgesproken, maar met het hijsen van de WTG-vlag zijn de Transplant Games zondagavond officieel geopend. Er was natuurlijk nog wel meer te beleven bij de opening. Mooie dingen. Unieke dingen voor wanneer je, zoals ik, voor het eerst meedoet. Alleen al de samenkomst van alle landenteams voordat we het stadion in gingen. Dat was een belevenis op zich.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier