Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Ode aan mijn donor bij leven

Jij gaf
Ik ontving

Het was je eigen beslissing
Ik greep hem met beide handen aan

Woorden schieten tekort
Maar “de parels van de ziel” spreken zo af en toe voor zich

Ik kan niet anders dan beloven er zuinig op te zijn
Jouw nier, voor mij

Mijn dankbaarheid is groot
Daarom deze ode

Ik kreeg een tweede kans
Een heel nieuw leven

Jij was en blijft mijn donor
Maar bent bovenal mijn vader

Een trotse dochter

LZS, 02-01-2011

sterren Gepubliceerd: maandag 03-01-2011 | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • Linda
    21-07-2011 17:16

    Morgen, 3 jaar geleden werden mijn vader en ik opgenomen voor de familie-transplantatie. De dag erna (a.s. zaterdag, 3 jaar geleden) was het grote moment daar: ik kreeg een niertje van mijn vader. Dankbaar geniet ik met volle teugen van mijn herkansing.......... @ een moment om bij stil te staan!!!
Bart blogt: Tot ziens in Newcastle!

De World Transplant Games in Málaga zitten er op. En wat een belevenis vond ik het! En wat heb ik het naar mijn zin gehad! Zoveel mag hopelijk duidelijk zijn uit mijn vorige blogs over mijn deelname aan de WTG.

Deze laatste blog over de WTG schrijf ik dan ook achter m’n eigen PC terug in Nederland. Met een hoofd vol herinneringen die – wanneer er weer eentje opkomt – een glimlach op mijn gezicht brengen. Ook mijn herinneringen aan de slotceremonie en het slotgala, dat hadden jullie nog tegoed.

Lees meer »

Bart blogt: Hup Holland Hup! »

Laat de leeuw niet in z’n hempie staan… Dat wordt nog net niet gezongen langs de lijnen van de verschillende sportevenementen. Maar aanwezig zijn ze; de supporters van Team NL! Bij elke sport waar een Nederlander uitkomt, zijn ze te vinden de supporters die soms uren van zon weerstaan om ‘hun’ sporters aan te moedigen en wellicht toch ook een beetje de sporters uit andere landen te imponeren.

Lees meer »

Bart blogt: De Spelen zijn begonnen! »

Ik weet niet zeker of de woorden 'let the games begin' letterlijk zijn uitgesproken, maar met het hijsen van de WTG-vlag zijn de Transplant Games zondagavond officieel geopend. Er was natuurlijk nog wel meer te beleven bij de opening. Mooie dingen. Unieke dingen voor wanneer je, zoals ik, voor het eerst meedoet. Alleen al de samenkomst van alle landenteams voordat we het stadion in gingen. Dat was een belevenis op zich.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier