Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Goede tijden, slechte tijden

Iedereen heeft er mee te maken: als het goed gaat in het leven lijkt alles vanzelf te gaan. Echter als het tegenzit, lijkt ook alles mis te gaan. Nierpatiënten (niet alleen nierpatiënten) zijn mensen die met hoogtepunten te maken hebben, maar helaas ook heel vaak met dieptepunten.

In een van mijn dieptepunten (jaren geleden gelukkig), in een slapeloze nacht, kwam dan ook het volgende hersenspinsel in me op, wat vast voor velen herkenbaar is.

Sommige mensen komen
(soms zeer welkom en soms dringen ze zich op)
Sommige mensen gaan
(soms heel verdrietig en soms opluchting)
Sommige mensen blijven
(soms omdat het gewoon heel fijn is en soms als verplichting)
Sommige mensen willen terugkomen
(soms weten ze niet hoe)
Sommige mensen voelen niet dat ze niet meer welkom zijn
(omdat ook aan mij grenzen zitten)

Dit "gedichtje" was voor mij de afgelopen weken wel heel erg van toepassing en in alle emotie die deze afgelopen weken met zich meebracht kwam het dan ook meteen in mij op om hierover een blogje te schrijven. Het betreft deze keer niet zo zeer een onderwerp dat met mijn leven met een donornier te maken heeft, maar iets uit het leven van alle dag.

Twee weken geleden werd een neefje geboren, deze week ontmoette ik familie die ik 33 jaar niet gezien had en ontviel mij helaas een tante...

sterren Gepubliceerd: zondag 21-11-2010 | Reacties (2)

Reacties

Reageer op dit artikel

 • hans tang, landsmeer
  11-12-2010 19:19

  Ik heb 9 juni 2009 een nier gekregen en ben 200% veranderd
  Op 26 januari 2011 krijgt mijn donor een zilveren speld uitgereikt in het vumc te Amsterdam waar de transplantatie heeft plaats gevonden
  Ik mocht haar 1x bedanken daarna wou ze er niets meer over horen
  9 juni 2010 vierde donor en ik het 1 jarig bezit van mijn nieuwe nier
  18 juni werd donor ERNSTIG ziek ze had een hersenontsteking kon niet meer praten herkende niemand meer
  Toen werd het mijn mogelijk om iets terug te kunnen doen
  Toen ze na 4 weken weer thuis kwam heb ik haar 3 maanden dag en nacht geholpen
  het huishouden boodschappen
  Nu doet ze gelukkig alles weer zelf
  Ik was heel gelukkig ondanks dat de aanleiding natuurlijk niet zo fijn was dat ik iets terug kon doen
  Met haar hersens en mijn nier gaat het zeer goed
  Zij is en blijft mijn held
  Op

 • Nanny, Taradeau
  22-11-2010 15:57

  Dag Linda,
  Inderdaad, heel herkenbaar. Wellicht lees je ook mijn columns. De voorlaatste "wie niet horen wil moet voelen" kwam voort uit een zeer dieptepunt. (o.a. ook het overlijden van een tante). Momenteel is het 5 dagen genieten omdat mijn vriendin uit NL hier is en wij samen heerlijk onze gang kunnen gaan. Thalasso, etentjes buiten de deur. Ad (nierpatiënt) heeft eindelijk zijn zin, ik kan/mag hem deze dagen loslaten. Hij redt zich wel. Ik ben in de buurt (voor als er iets gebeurt), maar mijn vriendin en ik genieten als vanouds (toen wij nog jong en ongebonden waren).
  Geniet van de mooie momenten, ze zijn de brandstof voor moeilijkere tijden!
  Succes verder met je weblog.
  Nanny
Bart blogt: Tot ziens in Newcastle!

De World Transplant Games in Málaga zitten er op. En wat een belevenis vond ik het! En wat heb ik het naar mijn zin gehad! Zoveel mag hopelijk duidelijk zijn uit mijn vorige blogs over mijn deelname aan de WTG.

Deze laatste blog over de WTG schrijf ik dan ook achter m’n eigen PC terug in Nederland. Met een hoofd vol herinneringen die – wanneer er weer eentje opkomt – een glimlach op mijn gezicht brengen. Ook mijn herinneringen aan de slotceremonie en het slotgala, dat hadden jullie nog tegoed.

Lees meer »

Bart blogt: Hup Holland Hup! »

Laat de leeuw niet in z’n hempie staan… Dat wordt nog net niet gezongen langs de lijnen van de verschillende sportevenementen. Maar aanwezig zijn ze; de supporters van Team NL! Bij elke sport waar een Nederlander uitkomt, zijn ze te vinden de supporters die soms uren van zon weerstaan om ‘hun’ sporters aan te moedigen en wellicht toch ook een beetje de sporters uit andere landen te imponeren.

Lees meer »

Bart blogt: De Spelen zijn begonnen! »

Ik weet niet zeker of de woorden 'let the games begin' letterlijk zijn uitgesproken, maar met het hijsen van de WTG-vlag zijn de Transplant Games zondagavond officieel geopend. Er was natuurlijk nog wel meer te beleven bij de opening. Mooie dingen. Unieke dingen voor wanneer je, zoals ik, voor het eerst meedoet. Alleen al de samenkomst van alle landenteams voordat we het stadion in gingen. Dat was een belevenis op zich.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier