Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Toen wist ik dat het foute boel was (deel 3)

Dankbaar zijn we dat de transplantatie uiteindelijk succesvol is verlopen en dat we dialyse over hebben kunnen slaan. Super dankbaar dat mijn vader dit heeft gedaan. Omdat hij donor wilde zijn kon ik de dialyse overslaan en hoefde ik niet op de wachtlijst voor een donornier. Wie weet hoe m'n leven er anders uit gezien zou hebben. Het eerste jaar na transplantatie was niet wat we ervan verwacht hadden, maar nu voel ik me hartstikke goed en hebben we weer genoeg plannen. Ook durven we weer verder te kijken dan alleen de dag van morgen.

Het is alleen niet zo van, we stoppen even die nier erin en voor de rest moet je je mond houden, je bent nu toch beter. Ik voel ik me momenteel goed, maar blijf toch patiŽnt. Omdat ik me goed voel, kan ik het met steeds langere tussenpozen vergeten dat ik patiŽnt ben. Toch slik ik nog steeds 14 pillen per dag (gaat 2x per dag m'n medicijnalarm) en dat gaat echt niet minder worden. En de controles blijven ook. Jammer genoeg realiseren veel mensen zich dat niet.

Wel is het super om soms op plekken te komen, waar mensen niet van je situatie afweten en je gewoon als jezelf te voorschijn kunt komen. Op plekken waar mensen van je situatie afweten, wordt toch altijd even met een half oog gekeken van: 'oh, dat is zij, van die transplantatie.' En aan de andere kant is het ook niet leuk als mensen geen interesse hebben, dus het is een beetje ambivalent gevoel. Echter wat de boventoon voert is dankbaarheid en we willen dan ook lekker gaan genieten van hoe het nu is, want je weet nooit hoe lang deze periode duurt... De nier moet wel 'binnenboord' blijven!!!!

In het kader van de donorweek kan ik het natuurlijk niet nalaten te vragen aan een ieder die dit leest of je er al over nagedacht hebt of je donor zou willen zijn. En eigenlijk is nadenken niet genoeg, want daarna moet er natuurlijk ook actie ondernomen worden. Het kost maar een minuut van je tijd, maar het is wel van levensbelang. Er sterven elk jaar helaas nog steeds veel te veel mensen onnodig!

Ga naar jaofnee.nl en maak alsjeblieft een keuze??!! Als mijn vader niet mijn donor had willen zijn, weet ik niet hoe mijn leven er uitgezien zou hebben. Ik weet wel dat ik een tweede kans heb gekregen en een nieuw leven. Voor m'n transplantatie had ik nauwelijks energie en kon ik een 'normaal' leven niet meer leven, nu sta ik er weer volop in en geniet van alle mogelijkheden die er weer voor me zijn en de dingen die ik weer kan!

sterren Gepubliceerd: zondag 24-10-2010 | Nog geen reacties
Bart blogt: Tot ziens in Newcastle!

De World Transplant Games in Málaga zitten er op. En wat een belevenis vond ik het! En wat heb ik het naar mijn zin gehad! Zoveel mag hopelijk duidelijk zijn uit mijn vorige blogs over mijn deelname aan de WTG.

Deze laatste blog over de WTG schrijf ik dan ook achter m’n eigen PC terug in Nederland. Met een hoofd vol herinneringen die – wanneer er weer eentje opkomt – een glimlach op mijn gezicht brengen. Ook mijn herinneringen aan de slotceremonie en het slotgala, dat hadden jullie nog tegoed.

Lees meer »

Bart blogt: Hup Holland Hup! »

Laat de leeuw niet in zín hempie staanÖ Dat wordt nog net niet gezongen langs de lijnen van de verschillende sportevenementen. Maar aanwezig zijn ze; de supporters van Team NL! Bij elke sport waar een Nederlander uitkomt, zijn ze te vinden de supporters die soms uren van zon weerstaan om Ďhuní sporters aan te moedigen en wellicht toch ook een beetje de sporters uit andere landen te imponeren.

Lees meer »

Bart blogt: De Spelen zijn begonnen! »

Ik weet niet zeker of de woorden 'let the games begin' letterlijk zijn uitgesproken, maar met het hijsen van de WTG-vlag zijn de Transplant Games zondagavond officieel geopend. Er was natuurlijk nog wel meer te beleven bij de opening. Mooie dingen. Unieke dingen voor wanneer je, zoals ik, voor het eerst meedoet. Alleen al de samenkomst van alle landenteams voordat we het stadion in gingen. Dat was een belevenis op zich.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier