Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Toen wist ik dat het foute boel was (deel 1)

Lange tijd was ik al doodmoe. Maar ja, er is altijd wel een reden om moe te zijn? We gingen verhuizen, ik had net een nieuwe baan en de voorbereidingen voor ons huwelijk waren in volle gang. Allemaal zaken die er wel in hakken. En dan nog maar even niks te zeggen over het commentaar wat er met vermoeidheid en jong zijn gepaard gaat: 'waar moet een jonge meid als jij nou moe van zijn', 'joh, het zal wel psychisch zijn' (je zou nog aan jezelf gaan twijfelen ook), om maar even een paar voorbeelden te noemen. Als het echt niet meer ging, bracht ik een bezoekje aan de huisarts. Er werd wel eens bloed geprikt, maar daar kwam toen nooit iets noemenswaardigs uit. Neem maar een weekje rust was vaak het advies.Iik sliep dan wat bij en dan ging het wel weer voor een tijdje.

Totdat ik op een nacht wakker werd met hele dikke ogen en dikke enkels. In m'n gezicht leek ik wel een varkentje, vreselijk! Toch maar weer naar de huisarts. Ik spreek nu over oktober 1991. Hij constateerde een loei hoge bloeddruk. Hij deed het af met de uitspraak: “misschien hoort het wel bij je”. Met een zeer ontevreden gevoel verliet ik de praktijk, met de wetenschap dat ik me gewoon niet goed voelde. Ik moest over een paar weekjes nog maar eens terug komen. Intussen nam het vocht in het lichaam toe en m'n gewicht steeg ook lekker mee. Terug bij de huisarts, begon hij nu toch ook wel wat argwaan te krijgen en verwees me door naar een internist.

Bij de internist deed ik enkele weken later ook m'n verhaal en ik kreeg onder andere het antwoord: 'ja, ik heb 's avonds ook weleens vocht in m'n benen' (word je ooit weleens in een keer serieus genomen door een arts?). Toen ze een paar minuten later m'n benen zag, zag ik haar denken en zag dat ze spijt had van haar uitspraak. Er werden allerlei onderzoeken gepland, waar ik half februari de uitslag van zou krijgen. Een van die onderzoeken was een echo van mijn buik. Terwijl deze echo gemaakt werd, zag ik de radioloog naar me kijken, hij keek terug naar het scherm en vroeg vervolgens aan me hoe lang ik deze klachten al had. Dat was het moment voor mij van de eerste serieuze twijfel over mijn toestand. Blikken zeggen soms meer dan woorden!

Lees deel 2

sterren Gepubliceerd: vrijdag 22-10-2010 | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • karin, Haren
    23-10-2010 12:38

    Beide verhalen gelezen, pffft heftig maar heel mooi, lees morgen graag verder, groetjes
Bart blogt: Tot ziens in Newcastle!

De World Transplant Games in Málaga zitten er op. En wat een belevenis vond ik het! En wat heb ik het naar mijn zin gehad! Zoveel mag hopelijk duidelijk zijn uit mijn vorige blogs over mijn deelname aan de WTG.

Deze laatste blog over de WTG schrijf ik dan ook achter m’n eigen PC terug in Nederland. Met een hoofd vol herinneringen die – wanneer er weer eentje opkomt – een glimlach op mijn gezicht brengen. Ook mijn herinneringen aan de slotceremonie en het slotgala, dat hadden jullie nog tegoed.

Lees meer »

Bart blogt: Hup Holland Hup! »

Laat de leeuw niet in z’n hempie staan… Dat wordt nog net niet gezongen langs de lijnen van de verschillende sportevenementen. Maar aanwezig zijn ze; de supporters van Team NL! Bij elke sport waar een Nederlander uitkomt, zijn ze te vinden de supporters die soms uren van zon weerstaan om ‘hun’ sporters aan te moedigen en wellicht toch ook een beetje de sporters uit andere landen te imponeren.

Lees meer »

Bart blogt: De Spelen zijn begonnen! »

Ik weet niet zeker of de woorden 'let the games begin' letterlijk zijn uitgesproken, maar met het hijsen van de WTG-vlag zijn de Transplant Games zondagavond officieel geopend. Er was natuurlijk nog wel meer te beleven bij de opening. Mooie dingen. Unieke dingen voor wanneer je, zoals ik, voor het eerst meedoet. Alleen al de samenkomst van alle landenteams voordat we het stadion in gingen. Dat was een belevenis op zich.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier