Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

'Nier-getransplanteerden' op Hyves, Facebook en LinkedIn

Nadat ik in de zomer van 2008 getransplanteerd was en weer een beetje op de been kwam, leek het me een leuk idee om een Hyve nier-getransplanteerden te starten.

M'n bedoeling hiermee was om een ieder die in wat voor vorm dan ook (zelf getransplanteerd, een nier afgestaan, op de wachtlijst, pre-dialyse-fase en dus ook voorbereiding op transplantatie, worstelend met het idee om donor te willen zijn, professioneel) met dit onderwerp te maken had, z'n bijdrage te laten leveren aan deze hyve, door middel van: simpelweg gewoon je eigen ervaring te ventileren, tips, reageren op discussies, agenda, nieuwtjes, enz. Daarbij stond het lotgenotencontact wel bovenaan.

Nooit had ik kunnen bedenken dat er zoveel belangstelling voor zou zijn. Inmiddels zijn er bijna 2.000 leden en nog steeds is de hyve groeiende. Dat was ook de reden voor mij om op Facebook en Linkedin een groep te starten. De belangstelling is daar minder groot, maar ook deze groepen groeien nog steeds.

Ben je gïnteresseerd, neem gerust een kijkje en misschien vind je het leuk om ook een bijdrage te leveren.

'Nier-getransplanteerden' is te vinden via de volgende links:

sterren Gepubliceerd: zaterdag 16-10-2010 | Nog geen reacties
Bart blogt: Tot ziens in Newcastle!

De World Transplant Games in Málaga zitten er op. En wat een belevenis vond ik het! En wat heb ik het naar mijn zin gehad! Zoveel mag hopelijk duidelijk zijn uit mijn vorige blogs over mijn deelname aan de WTG.

Deze laatste blog over de WTG schrijf ik dan ook achter m’n eigen PC terug in Nederland. Met een hoofd vol herinneringen die – wanneer er weer eentje opkomt – een glimlach op mijn gezicht brengen. Ook mijn herinneringen aan de slotceremonie en het slotgala, dat hadden jullie nog tegoed.

Lees meer »

Bart blogt: Hup Holland Hup! »

Laat de leeuw niet in z’n hempie staan… Dat wordt nog net niet gezongen langs de lijnen van de verschillende sportevenementen. Maar aanwezig zijn ze; de supporters van Team NL! Bij elke sport waar een Nederlander uitkomt, zijn ze te vinden de supporters die soms uren van zon weerstaan om ‘hun’ sporters aan te moedigen en wellicht toch ook een beetje de sporters uit andere landen te imponeren.

Lees meer »

Bart blogt: De Spelen zijn begonnen! »

Ik weet niet zeker of de woorden 'let the games begin' letterlijk zijn uitgesproken, maar met het hijsen van de WTG-vlag zijn de Transplant Games zondagavond officieel geopend. Er was natuurlijk nog wel meer te beleven bij de opening. Mooie dingen. Unieke dingen voor wanneer je, zoals ik, voor het eerst meedoet. Alleen al de samenkomst van alle landenteams voordat we het stadion in gingen. Dat was een belevenis op zich.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier