Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Turks-Nederlandse wandelaar in Istanbul gearriveerd

Door Merel Dercksen 

Sedat Cakir heeft zijn wandeltocht van Zandvoort naar Istanbul voltooid. Afgelopen weekend werd hij door de Nederlandse consul in Turkije ontvangen. Met zijn tocht heeft hij geld ingezameld voor de stichting Atay, die zich inzet voor mensen met kanker en nierpatiŽnten.

Onder de noemer 'Wandelen voor integratie' vertrok Sedat Cakir op 25 april vanuit Zandvoort. Op weg naar Turkije, zijn geboorteland. Een afstand van ruim 2.800 kilometer, die hij in 110 dagen wilde afleggen. Dat is gelukt: afgelopen zaterdag, de 108ste dag, werd hij ontvangen door consul-generaal Onno Kervers op het Nederlandse consulaat in Istanbul.

Cakirs voettocht was ook een sponsortocht. De sponsorgelden die hij binnen heeft gehaald, komen ten goede aan de Stichting Atay. Deze Nederlandse stichting is opgericht om Turkse dialysepatiŽnten te ondersteunen, door dialysecentra te moderniseren. In Nederland geeft de stichting voorlichting over zorg aan allochtone patiŽnten

sterren Gepubliceerd: maandag 10-08-2009
Bron: Wandelen voor integratie | Nog geen reacties
NierNieuws columnist van eerste uur overleden

Na vele jaren dialyse is onze columnist van het eerste uur, Ad Nooitgedagt, toch nog overleden. Ad schreef samen met zijn vrouw Nanny een wisselcolumn over hun leven van en aan de dialyse in Zuid-Frankrijk waar ze in 1997 vanuit Wijchen naartoe waren getrokken.

Min of meer op het moment dat Ad en Nanny begonnen met bouwen op het door hen verworven stuk grond in Taradeau (Var) van een als chambre d'hôte bedoeld woonhuis, werd bij Ad blaaskanker geconstateerd. Dankzij een in Nederland nog niet toegepaste techniek van het spoelen van de blaas, werd de aandoening verslagen maar helaas bleken zijn nieren na diverse ontstekingen teveel aangetast en kwam hij in 2006 aan de dialyse.

Ad stierf op 15 februari 2019 op bijna 85-jarige leeftijd.

Lintjes voor vrijwilligers in de nierzorg »

Ter gelegenheid van Koningsdag hebben deze week ruim 2900 mensen een koninklijke onderscheiding ontvangen. Onder hen meerderen die zich vrijwillig inzetten in de nierzorg, bijvoorbeeld als collectant. Wij feliciteren alle gedecoreerden en zetten ze graag nog even in het zonnetje: Rinus Kats uit Bergen op Zoom, die vele vrijwillige functies verricht. Hij is ook al meer dan 25 jaar collectant voor de Nierstichting en is medeoprichter van belangenvereniging Digna voor nierpatiënten.

Lees meer »

Geslaagde verwenavond WKZ »

Veel lachen, ontspanning en herkenning. Woensdag 7 maart boden het Wilhelmina Kinderziekenhuis, Bureau Sterrenstof, de Universiteit Utrecht en NierNieuws moeders van jonge nierpatiënten die in het WKZ onder behandeling zijn, een verwenavond aan. Zeer geslaagd, volgens alle betrokkenen. Even een avond in de watten gelegd worden en plezier maken, in plaats van zorgen.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier