Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

NierMuziek: Een nieuwe rubriek voor de vrije zondag

NierMuziek Deel 1

Deze eerste keer aandacht voor de Amerikaanse site www.ladyjayes.com met prachtige muziek, wel 200 nummers met schitterende plaatjes (graphics) en vaak ook de teksten erbij van de gezongen nummers.

Allemaal gratis en voor niets om naar te luisteren. Plus lekker wegdromen in je geitenwollen sokken.

Persoonlijke topper van Jacques: Linda Eder met 'If I should lose my way'.

Veel luisterplezier,

Jacques

Jacques Verbeek is al zijn hele leven bezig met muziek. Hij houdt van bijna alles, van klassiek tot pop, van jazz tot latin, van gouwe ouwen tot hedendaagse ‘muzikale breezers’. Vanaf het ontstaan van internet legde hij een eigen databank aan van internetsites waar gratis muziek voorhanden is.

Hij brandt niets, hij downloadt niets, hij laat alle video's à la Youtube links liggen, dus geen videoclips-gedoe in deze rubriek, ook geen Napster-achtige megasites. Nee, alleen mooie pure muziek van particuliere sites. Gewoon om te luisteren en soms te kijken. Gewoon genieten op je eigen kamer of aan de dialyse van al dat moois op internet.

De lezers van NierNieuws krijgen nu de mogelijkheid te delen in al dat moois. De komende twee maanden gaat Jacques wekelijks een muzieksite onder je aandacht brengen. Als je na twee maanden vindt dat het een belachelijke rubriek is, gewoon bagger, laat dat dan weten, dan stopt Jacques ermee.

Vind je het daarentegen best aardig ter verpozing en vermaak, en weer eens wat anders dan dialysenaalden, negentien pillen per dag of de steunkousen van je partner, laat het dan ook weten en reageer. Je kunt Jacques ook direct een vraag stellen per email. Niet over je nieren, pensioen of uitkering of over het haar van Balkenende, maar over muziek. Bijvoorbeeld over de droomplaat waar je al zo lang naar op zoek bent en die je helaas niet hebt kunnen vinden. Of die ene avond dat je danste met dat ruige stuk en die geweldige plaat die toen gedraaid werd, maar ja, je was toen helemaal hoteldebotel en hing half in katzwijm op de dansvloer.

Jacques zal dan proberen dat nummer op internet te achterhalen.

sterren Gepubliceerd: zondag 31-05-2009 | Reacties (2)

Reacties

Reageer op dit artikel

 • Marjan, Gulpen-Wittem
  04-06-2009 21:34

  Dit is een heel goed idee!! Ik zal zeker van deze rubriek genieten, want tot nu toe is de muziek al prachtig. En ik weet ook al een paar vraagjes voor muziek waarnaar ik al lang op zoek ben.

 • Amber
  31-05-2009 13:21

  Geweldige muziek, het heeft alleen weinig met NierNieuws te maken hè. Maar voor de zondag is het wel heel leuk zoiets. Ik kijk nu al uit naar de volgende week! Mijn favoriet is trouwens http://www.ladyjayes.com/someonebelonging.html

  Groeten van Amber
Bart blogt: Tot ziens in Newcastle!

De World Transplant Games in Málaga zitten er op. En wat een belevenis vond ik het! En wat heb ik het naar mijn zin gehad! Zoveel mag hopelijk duidelijk zijn uit mijn vorige blogs over mijn deelname aan de WTG.

Deze laatste blog over de WTG schrijf ik dan ook achter m’n eigen PC terug in Nederland. Met een hoofd vol herinneringen die – wanneer er weer eentje opkomt – een glimlach op mijn gezicht brengen. Ook mijn herinneringen aan de slotceremonie en het slotgala, dat hadden jullie nog tegoed.

Lees meer »

Bart blogt: Hup Holland Hup! »

Laat de leeuw niet in z’n hempie staan… Dat wordt nog net niet gezongen langs de lijnen van de verschillende sportevenementen. Maar aanwezig zijn ze; de supporters van Team NL! Bij elke sport waar een Nederlander uitkomt, zijn ze te vinden de supporters die soms uren van zon weerstaan om ‘hun’ sporters aan te moedigen en wellicht toch ook een beetje de sporters uit andere landen te imponeren.

Lees meer »

Bart blogt: De Spelen zijn begonnen! »

Ik weet niet zeker of de woorden 'let the games begin' letterlijk zijn uitgesproken, maar met het hijsen van de WTG-vlag zijn de Transplant Games zondagavond officieel geopend. Er was natuurlijk nog wel meer te beleven bij de opening. Mooie dingen. Unieke dingen voor wanneer je, zoals ik, voor het eerst meedoet. Alleen al de samenkomst van alle landenteams voordat we het stadion in gingen. Dat was een belevenis op zich.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier