Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

NierMuziek: Een nieuwe rubriek voor de vrije zondag

Weblog van Jacques Verbeek 

NierMuziek Deel 1

Deze eerste keer aandacht voor de Amerikaanse site www.ladyjayes.com met prachtige muziek, wel 200 nummers met schitterende plaatjes (graphics) en vaak ook de teksten erbij van de gezongen nummers.

Allemaal gratis en voor niets om naar te luisteren. Plus lekker wegdromen in je geitenwollen sokken.

Persoonlijke topper van Jacques: Linda Eder met 'If I should lose my way'.

Veel luisterplezier,

Jacques

Jacques Verbeek is al zijn hele leven bezig met muziek. Hij houdt van bijna alles, van klassiek tot pop, van jazz tot latin, van gouwe ouwen tot hedendaagse ‘muzikale breezers’. Vanaf het ontstaan van internet legde hij een eigen databank aan van internetsites waar gratis muziek voorhanden is.

Hij brandt niets, hij downloadt niets, hij laat alle video's à la Youtube links liggen, dus geen videoclips-gedoe in deze rubriek, ook geen Napster-achtige megasites. Nee, alleen mooie pure muziek van particuliere sites. Gewoon om te luisteren en soms te kijken. Gewoon genieten op je eigen kamer of aan de dialyse van al dat moois op internet.

De lezers van NierNieuws krijgen nu de mogelijkheid te delen in al dat moois. De komende twee maanden gaat Jacques wekelijks een muzieksite onder je aandacht brengen. Als je na twee maanden vindt dat het een belachelijke rubriek is, gewoon bagger, laat dat dan weten, dan stopt Jacques ermee.

Vind je het daarentegen best aardig ter verpozing en vermaak, en weer eens wat anders dan dialysenaalden, negentien pillen per dag of de steunkousen van je partner, laat het dan ook weten en reageer. Je kunt Jacques ook direct een vraag stellen per email. Niet over je nieren, pensioen of uitkering of over het haar van Balkenende, maar over muziek. Bijvoorbeeld over de droomplaat waar je al zo lang naar op zoek bent en die je helaas niet hebt kunnen vinden. Of die ene avond dat je danste met dat ruige stuk en die geweldige plaat die toen gedraaid werd, maar ja, je was toen helemaal hoteldebotel en hing half in katzwijm op de dansvloer.

Jacques zal dan proberen dat nummer op internet te achterhalen.

sterren Gepubliceerd: zondag 31-05-2009 | Reacties (2)

Reacties

Reageer op dit artikel

 • Marjan, Gulpen-Wittem
  04-06-2009 21:34

  Dit is een heel goed idee!! Ik zal zeker van deze rubriek genieten, want tot nu toe is de muziek al prachtig. En ik weet ook al een paar vraagjes voor muziek waarnaar ik al lang op zoek ben.

 • Amber
  31-05-2009 13:21

  Geweldige muziek, het heeft alleen weinig met NierNieuws te maken hè. Maar voor de zondag is het wel heel leuk zoiets. Ik kijk nu al uit naar de volgende week! Mijn favoriet is trouwens http://www.ladyjayes.com/someonebelonging.html

  Groeten van Amber
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiënten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’ »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier