Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Pan-pizza

Ingrediënten:
4 sneetjes brood
2 el tomatenketchup
peper
1 tl oregano
4 plakjes salami
2 kleine uien
2 tomaten
4 plakken kaas (bijv. Maaslander)
2 el boter

Bereiding:
Besmeer het brood met de ketchup en strooi hier peper en de oregano over. Leg op elke snee een plakje salami. Verdeel de in ringen gesneden tomaat over de sneetjes brood. Leg tenslotte op iedere snee een plak kaas. Bak de sneetjes even in de hete boter. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en bak de sneetjes verder tot de kaas gesmolten is.

Voedingsstoffen:
21 g eiwit, 1150 mg natrium, 450 mg kalium per persoon

Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht, vlees
Bron: Eten met plezier, een uitgave van de Nierstichting

sterren Reacties (5)

Reacties

Reageer op dit artikel

 • Redactie, Utrecht
  09-02-2009 13:19

  Hij staat erop: http://www.niernieuws.nl/?cat=103&id=1574

 • Redactie, Utrecht
  09-02-2009 12:23

  De bronvermeldingen zijn wel in orde. Maar de verschillende drukken van 'Eten met Plezier' bevatten vaak verschillende recepten. Recepten zijn in de loop der tijd regelmatig vervangen, toegevoegd of weggelaten.

  PS We voegen zo snel mogelijk de andere pizza toe. Het is natuurlijk een populair gerecht!

 • E de Cuijper, Breda
  09-02-2009 12:13

  Ik kan in Eten met plezier geen panpizza vinden. WEL een pizza van zelfgemaakte bodem (bloem, olie, water, gist) op pag 112. Daarin beduidend minder zout.
  Klopt de bronvermelding wel?

 • Redactie, Amersfoort
  13-01-2009 10:01

  Inderdaad is dit een nogal 'zout' recept. Dat blijkt ook wel uit de hoeveelheid natrium (1150 mg). Of zoiets zo heel af en toe in iemands dieet past blijft een individuele kwestie. Overigens wordt het aantal recepten steeds verder uitgebreid en wie weet komen er alternatieven voor deze 'pan-pizza'?

  PS Ik vond zelf zoutloze kaas eerlijk gezegd oneetbaar...

 • p liefting, heiloo
  13-01-2009 09:19

  Verbaas mij erover dat dit bv geen zoutarm recept is, toch erg belangrijk igv nierziektes. Door bv zoutloze kaas te gebruiken wordt dit recept al veel verantwoorder.Dat geldt ook voor een bodem maken van zoutloos deeg ipv brood, dat boordevol zout zit.
Kerstmenu 2018: hip en lekker

Wie 'de bladen' en social media een beetje volgt weet het natuurlijk allang: vegan eten is hip. Daarom geen grote lappen vlees in het NierNieuws kerstmenu, maar alleen plantaardige ingrediënten. Dat is niet alleen hip, maar ook erg lekker en lijkt bovendien een positievere invloed op de zuurgraad van het bloed te hebben dan dierlijke producten, wat vooral bij een verminderde nierfunctie relevant is. Het menu is bovendien heel handig voor een groot deel vooraf te bereiden.

We zijn dit jaar heel veel dank verschuldigd aan Sophie Luderer, nierdiëtist in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (Nijmegen), en aan diëtist in opleiding Kirsten Beijaard die in datzelfde ziekenhuis stage loopt. Zij hebben niet alleen over de recepten meegedacht, maar ook alle berekeningen uitgevoerd. Zo kunt u eenvoudig zien of het menu, of delen ervan, wat voedingswaarden betreft in uw eigen dieet past.

geroosterde kikkererwten

Volledig plantaardig, daarvan denken nierpatiënten al gauw: 'te weinig eiwit, te veel kalium'. Met dit menu laten we zien dat het best kan, vegan eten als nierpatiënt. Laat u zich vooral erdoor inspireren om eens wat vaker iets anders uit te proberen. De gerechten lenen zich er prima voor om mee te variëren.

Lees meer »

Overdadig kerstmenu »

trifleHet is weer hoog tijd voor het enige echte NierNieuwskerstmenu! Dit jaar is het een heel bijzonder menu. Het is namelijk speciaal voor onze lezers samengesteld door drie bekende (nier)foodbloggers: Aranka Wessels-Koning maakt een elegant voorgerecht in kerstkleur en Marlies Beuving pakt uit met een overdadig hoofdgerecht. Nierdiëtist en blogger Sophie Luderer maakt het compleet met een romig nagerecht en heeft alle voedingswaarden berekend.

Lees meer »

Last-minute kerstmenu zonder stress »

Heb je nu nog steeds geen kerstmenu weten samen te stellen en komen er wel gasten met een streng dieet? Of heb je zelf een lastig (dialyse)dieet en kan je maar niet bedenken wat je dit jaar op tafel gaat zetten? NierNieuws helpt je uit de brand met het enige echte Niernieuws-kan-niet-mislukken-last-minute-kerstdiner! Geen kalkoenen, lamsschouders of rollades.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier