Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Het complete NierNieuws Kerstmenu 2008

Door Merel Dercksen 

Download het Kerstmenu

Komt het kerstdiner elk jaar weer op hetzelfde neer en heeft u daar eigenlijk genoeg van? Bent u vegetariŽr of heeft u vegetariŽrs in de familie en vindt u dat maar lastig? Of misschien bent u nierpatiŽnt en heeft u een streng dieet. Of alledrie? Dit jaar helpt NierNieuws u met uw kerstmenu. Betaalbaar en inclusief alle analyses voor als u die nodig mocht hebben. Natrium, kalium, eiwit en fosfaat.

Merel Dercksen, kookte een niet zo heel traditioneel, maar wel heel feestelijk, Kerstmenu. Behalve van een lijst van ingrediŽnten en de bereidingswijze zijn alle gerechten voorzien van hoeveelheden en een volledige berekening van de voedingswaarden die van belang zijn in het dieet voor nierpatiŽnten.

Het menu vindt u hieronder. Eet u geen vis, dan kunt u het hoofdgerecht vervangen door kalkoen of een bijzondere soufflť.
Klik hier voor alle recepten en analyses (PDF Formaat).

De redactie wenst u vast veel kookplezier en fijne kerstdagen!


Veldsla met een Sinaasappeldressing en Rode Bietjes
======
Verse Pasta met romige Portobellosaus
======
Forel uit de oven met Laurier en Sinaasappel
of
Gegrilde Kalkoenfilet met Pompoenpuree
of
Pompoensoufflť met Geschaafde Amandelen
======
IJs van passievrucht met Limoenschuimpjes

sterren Gepubliceerd: zondag 07-12-2008 | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • Ruudje
    07-12-2008 15:55

    Een prachtmenu! En heel mooi uitgewerkt.
    Maar ik neem aan dat de walnoten bij het voorgerecht eerst gepeld moeten worden en daarna pas geroosterd?
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiŽnten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ĎDat bepaal je zelfí »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ĎDat bepaal je zelfí. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ĎDat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier