Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Prijs voor bedenkster oefentherapie voor nierpatiŽnten

De Britse fysiotherapeut Sharlene Greenwood heeft een prijs ontvangen van de British Renal Society. Ze kreeg de†Donna Lamping Multidisciplinary Team Researcher Award als waardering voor haar inspanningen oefentherapie speciaal voor nierpatiŽnten te ontwikkelen.

Greenwood werkt als fysiotherapeut in het King's College Hospital in Londen en heeft oefentherapie en revalidatie voor nierpatiŽnten als aandachtspunt. Ze begon met een aantal eenvoudige oefenklassen per week. Inmiddels zijn die uitgegroeid tot een twaalf weken durend gesuperviseerd programma. De nierafdeling van King's College Hospital is daarmee de enige grote nefrologieafdeling in het Verenigd Koninkrijk die een dergelijk revalidatieprogramma voor nierpatiŽnten heeft, schrijft de Chartered Society of Physiotherapy.

Behalve met het ontwikkelen en uitvoeren van oefenprogramma's, houdt Greenwood zich ook bezig met onderzoek naar de effecten hiervan. Dat heeft ertoe geleid dat ze sinds afgelopen jaar de eerste niet-medicus is die een klinische studie van het UK Kidney Research Consortium leidt. Daarnaast leidt ze een vier jaar durende studie die gefinancierd wordt door het†National Institute for Health Research. Dit onderzoek richt zich op het effect van dialysefietsen, wat in het Verenigd Koninkrijk lang niet zo gebruikelijk is als in Nederland.

De Donna Lamping Multidisciplinary Team Researcher Award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan de niergemeenschap. Onderdeel van de prijs is dat Greenwood op 28 april, tijdens een congres van de British Renal Society, een lezing houdt.

sterren Gepubliceerd: vrijdag 06-01-2017
Bron: CSP | Nog geen reacties
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiŽnten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ĎDat bepaal je zelfí »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ĎDat bepaal je zelfí. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ĎDat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier