Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

KNMG directeur naar Dianet

Door Redactie NierNieuws 

Drs J.W. Hingst

Wendela Hingst (51), op dit moment nog algemeen directeur van de artsenorganisatie KNMG, volgt Iet Kooy-Veenstra op als bestuursvoorzitter van Dianet. Kooy vervulde die functie gedurende 11 jaar. Hingst heeft een brede achtergrond in de medische wereld en werkte behalve bij de KNMG eerder onder meer bij de Isala klinieken, het RIAGG in Amersfoort, de LHV en het AMC.

Joanne Wendela Hingst werd op 21 mei 1965 geboren in het Italiaanse Bolzano en oorspronkelijk opgeleid tot organisatiekundige. Ze was sinds 2014 algemeen directeur van de KNMG en zorgde ervoor dat die organisatie een duidelijker rol ging vervullen bij preventie-initiatieven. Daarnaast schreef zij in die periode een serie columns in Medisch Contact over medisch leiderschap, waarbij ze teruggreep op ruim 15 jaar werkervaring. Over dit ontwerp wordt zij ook regelmatig als spreker gevraagd.

Voorzitter van de Raad van Toezicht van Dianet, Raymond Gradus over Hingst: 'Gezien haar ervaring en achtergrond heeft zij uitstekende papieren voor de uitdagingen waar Dianet als het landelijke expertisecentrum voor dialysezorg de komende jaren voor staat.' Iet Kooy-Veenstra neemt officieel afscheid van Dianet tijdens een symposium dat wordt gehouden op 5 oktober 2016 in het Muziekgebouw aan het IJ. Zij gaat met pensioen.

sterren Gepubliceerd: maandag 15-08-2016 | Nog geen reacties
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiënten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’ »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier