Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Mexicaanse kookworkshop in Den Haag

Wanneer: maandag 04-03-2013

Op maandag 4 maart organiseert Stichting Vrienden HagaZiekenhuis (HagaVrienden) een 'dialyse kookworkshop'. Het thema is dit keer Mexicaans.

De kookworkshop wordt door HagaVrienden aangeboden aan mensen die dialyseren in het HagaZiekenhuis. De bezoekers van de workshop mogen een partner of begeleider meebrengen, zodat zij de kookervaring kunnen delen. Dialysepatiënten van het HagaZiekenhuis ontvangen een persoonlijke uitnodiging. Er is plaats voor zo’n 40 personen.

Kosten deelname: geen. De Kookworkshop wordt gesponsord door HagaVrienden.

De recepten zijn na afloop van de kookworkshop ook voor anderen beschikbaar via de website www.hagavrienden.nl.

De kookworkshops komen tot stand in samenwerking met de diëtiste, maatschappelijk werkster en verpleegkundigen van de afdeling dialyse van het HagaZiekenhuis. 'De Mexicaanse keuken is lastig in te passen in het dieet voor dialysepatiënten, toch is het weer gelukt om geschikte recepten uit te werken' , zegt diëtiste Jolijt Sluijter. Zij is op de avond zelf aanwezig om vragen te beantwoorden en tips te geven om het eten binnen het dieet zo lekker mogelijk te maken.

Mexicaanse kookworkshop: maandag 4 maart 2013; 17:00 – 20:00 uur

Locatie: Kookfabriek, Televisiestraat 4, 2525 KD Den Haag 

Oproep HagaVrienden

HagaVrienden organiseert de workshops nu voor het derde jaar op rij voor cliënten van het HagaZiekenhuis. De stichting oriënteert zich op sponsormogelijkheden of samenwerking om de workshop na 2013 te kunnen voorzetten. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Helene Marcus, coördinator HagaVrienden, h.marcus@hagaziekenhuis.nl of 070-2101564.

sterren Gepubliceerd: donderdag 24-01-2013
Bron: Stichting HagaVrienden | Nog geen reacties
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiënten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’ »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier