Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

'Nier-getransplanteerden' op Hyves, Facebook en LinkedIn

Weblog van Linda over leven met een donornier 

Nadat ik in de zomer van 2008 getransplanteerd was en weer een beetje op de been kwam, leek het me een leuk idee om een Hyve nier-getransplanteerden te starten.

M'n bedoeling hiermee was om een ieder die in wat voor vorm dan ook (zelf getransplanteerd, een nier afgestaan, op de wachtlijst, pre-dialyse-fase en dus ook voorbereiding op transplantatie, worstelend met het idee om donor te willen zijn, professioneel) met dit onderwerp te maken had, z'n bijdrage te laten leveren aan deze hyve, door middel van: simpelweg gewoon je eigen ervaring te ventileren, tips, reageren op discussies, agenda, nieuwtjes, enz. Daarbij stond het lotgenotencontact wel bovenaan.

Nooit had ik kunnen bedenken dat er zoveel belangstelling voor zou zijn. Inmiddels zijn er bijna 2.000 leden en nog steeds is de hyve groeiende. Dat was ook de reden voor mij om op Facebook en Linkedin een groep te starten. De belangstelling is daar minder groot, maar ook deze groepen groeien nog steeds.

Ben je gïnteresseerd, neem gerust een kijkje en misschien vind je het leuk om ook een bijdrage te leveren.

'Nier-getransplanteerden' is te vinden via de volgende links:

sterren Gepubliceerd: zaterdag 16-10-2010 | Nog geen reacties
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiënten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’ »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier