Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Afscheid nemen bestaat niet!

“Afscheid nemen bestaat niet” is een lied van Marco Borsato, waar de tekst aangeeft dat je elkaar na een afscheid toch op de een of andere manier weer treft. Tja, dan hoef je eigenlijk ook geen afscheid te nemen, nietwaar!?

In het christelijke geloof is er eigenlijk na de dood geen afscheid want er is een weerzien in de hemel of de hel. Ook de Islam kent een “soort” leven na de dood en ook het Hindoeïsme. Dat is toch een hele geruststelling voor een gelovig mens. Alhoewel ik rooms-katholiek ben opgevoed, geloof ik niet in het hiernamaals. Ik ben een nuchter mens, maar ik denk omdat Nederland een klein land is, dat de kans op een wedertreffen groot is. Hoe vaak gebeurt het niet dat je iemand treft in een heel andere situatie waarvan je de persoon kent?

Na 27 columns van mij voor NierNieuws heb ik besloten er een punt achter te zetten. Het is steeds moeilijker om steeds weer om de 2 weken een nieuwe column te verzinnen die ook nog met dialyse te maken heeft. De inspiratie is een beetje uitgedoofd helaas. Maar een afscheid van mij als schrijver zit er zeker niet in, want zodra er een nieuwe uitdaging komt ga ik die zeker weer aan en dan duik ik voor het toetsenbord om een stuk te gaan “schrijven”.

Ik dank u allen voor uw aandacht voor mijn columns en voor de reacties daarop. Ik hoop dat NierNieuws snel weer een dialyseverpleegkundige vindt om het stokje over te nemen. Cor wenst u allen veel geluk en wijsheid toe voor nu en in de toekomst.

sterren Gepubliceerd: donderdag 23-01-2014 | Nog geen reacties
Bart blogt: Tot ziens in Newcastle!

De World Transplant Games in Málaga zitten er op. En wat een belevenis vond ik het! En wat heb ik het naar mijn zin gehad! Zoveel mag hopelijk duidelijk zijn uit mijn vorige blogs over mijn deelname aan de WTG.

Deze laatste blog over de WTG schrijf ik dan ook achter m’n eigen PC terug in Nederland. Met een hoofd vol herinneringen die – wanneer er weer eentje opkomt – een glimlach op mijn gezicht brengen. Ook mijn herinneringen aan de slotceremonie en het slotgala, dat hadden jullie nog tegoed.

Lees meer »

Bart blogt: Hup Holland Hup! »

Laat de leeuw niet in z’n hempie staan… Dat wordt nog net niet gezongen langs de lijnen van de verschillende sportevenementen. Maar aanwezig zijn ze; de supporters van Team NL! Bij elke sport waar een Nederlander uitkomt, zijn ze te vinden de supporters die soms uren van zon weerstaan om ‘hun’ sporters aan te moedigen en wellicht toch ook een beetje de sporters uit andere landen te imponeren.

Lees meer »

Bart blogt: De Spelen zijn begonnen! »

Ik weet niet zeker of de woorden 'let the games begin' letterlijk zijn uitgesproken, maar met het hijsen van de WTG-vlag zijn de Transplant Games zondagavond officieel geopend. Er was natuurlijk nog wel meer te beleven bij de opening. Mooie dingen. Unieke dingen voor wanneer je, zoals ik, voor het eerst meedoet. Alleen al de samenkomst van alle landenteams voordat we het stadion in gingen. Dat was een belevenis op zich.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier