Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Een nieuwe nier! Familietransplantatie van dichtbij (5)

Tjalda de Schepper heeft woensdag, midden in de Donorweek, een nier gekregen van haar moeder Joke de Haas. Met dit korte duo-blog houden ze ons op de hoogte.

Het wordt tijd dat ik ook weer eens wat laat horen, op wat ik denk dat dag 5 is. Na de operatie zit je in een soort rollercoaster, wat er allemaal gebeurt weet je niet goed en van het ene moment op het andere kun je je ook veel beter of slechter voelen.

Zaterdag kreeg ik te horen dat ze me morgen (zondag dus) of uiterlijk maandag de straat op willen schoppen. Voor vandaag, zondag heb ik dat geweigerd, best een minne dag gehad met verhoging en met 'koude rillings' in bed. Hoop dat het morgen wat beter gaat. We zien het dan nog niet zitten om in enen de hele rit naar Groningen te maken en moeten eerst hier in de buurt nog maar een paar dagen onderdak zoeken. Ik vind het ook moeilijk om Tjalda hier alleen in het ziekenhuis achter te laten en zelf weer ver weg te zijn.

Waar ik niet op gerekend had, was dat ik na afloop van de operatie zo'n moeite met eten zou hebben. Elke keer zegt mijn maag na een paar happen: stop. Of ik er een maagverkleining bij cadeau heb gekregen. Benieuwd hoe hard het afvallen zal gaan!

sterren Gepubliceerd: maandag 21-10-2013 | Nog geen reacties
Bart blogt: Tot ziens in Newcastle!

De World Transplant Games in Málaga zitten er op. En wat een belevenis vond ik het! En wat heb ik het naar mijn zin gehad! Zoveel mag hopelijk duidelijk zijn uit mijn vorige blogs over mijn deelname aan de WTG.

Deze laatste blog over de WTG schrijf ik dan ook achter m’n eigen PC terug in Nederland. Met een hoofd vol herinneringen die – wanneer er weer eentje opkomt – een glimlach op mijn gezicht brengen. Ook mijn herinneringen aan de slotceremonie en het slotgala, dat hadden jullie nog tegoed.

Lees meer »

Bart blogt: Hup Holland Hup! »

Laat de leeuw niet in z’n hempie staan… Dat wordt nog net niet gezongen langs de lijnen van de verschillende sportevenementen. Maar aanwezig zijn ze; de supporters van Team NL! Bij elke sport waar een Nederlander uitkomt, zijn ze te vinden de supporters die soms uren van zon weerstaan om ‘hun’ sporters aan te moedigen en wellicht toch ook een beetje de sporters uit andere landen te imponeren.

Lees meer »

Bart blogt: De Spelen zijn begonnen! »

Ik weet niet zeker of de woorden 'let the games begin' letterlijk zijn uitgesproken, maar met het hijsen van de WTG-vlag zijn de Transplant Games zondagavond officieel geopend. Er was natuurlijk nog wel meer te beleven bij de opening. Mooie dingen. Unieke dingen voor wanneer je, zoals ik, voor het eerst meedoet. Alleen al de samenkomst van alle landenteams voordat we het stadion in gingen. Dat was een belevenis op zich.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier