Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Laat op NierNieuws weten wat u zelf vindt in 'De Opvatting'

Door Jeroen van Setten 

Heeft u dat ook wel eens? Dat u heel zeker weet dat iets op een bepaalde manier veel beter zou kunnen of zelfs moeten? En dat u uw verhaal wel van de daken zou willen schreeuwen?

NierNieuws biedt u daarvoor de kans in de rubriek 'De Opvatting'. In 'De Opvatting' worden artikelen van lezers gepubliceerd die een verhaal te vertellen hebben dat voor andere lezers van belang is.

Uw bijdrage hoeft niet direct verband te houden met een artikel op NierNieuws.nl maar moet wel te maken hebben met de gezondheidszorg en bij voorkeur gerelateerd zijn aan nieren of nierziekten. Verder ontvangen we het liefst stukken die beperkt blijven tot 400 woorden.

De bijdragen worden alleen daar waar dat echt nodig is geredigeerd. Beledigingen, grof taalgebruik en reclame vinden we geen goed idee, maar verder zijn er geen beperkingen. De lezers wordt na publicatie de mogelijkheid geboden rechtstreeks op de stukken te reageren en natuurlijk mag u zelf ook meedoen aan die discussie.

We hopen dat u als lezer van uw hart geen moordkuil zult maken. Stuur uw bijdragen daarom vanaf nu naar redactie@niernieuws.nl. U krijgt in ieder geval antwoord en de kans is groot dat uw artikel wordt geplaatst in 'De Opvatting'.

Bekijk bijdragen van lezers


sterren Gepubliceerd: zondag 05-10-2008 | Nog geen reacties
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiënten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’ »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier