Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Geslaagde wetenschapsdag 2017

Door Redactie NierNieuws 

Afgelopen vrijdag vond in Bunnik de Wetenschapsdag 2017 plaats. Met meer dan 200 bezoekers, veel enthousiaste sprekers en veel nieuwe informatie is deze dag meer dan geslaagd te noemen.

'Boeiend', 'overtuigend verhaal', 'spraakmakende lezing': zomaar wat typeringen van de voordrachten die de 19 sprekers hielden. En dat gold zeker ook voor de najaarsvergadering van de Nederlandse Federatie voor Nefrologie, die tegelijkertijd gehouden werd. Beide bijeenkomsten lieten duidelijk zien: nefrologie is een specialisme in beweging, waarin ontzettend veel gebeurt. Met meer dan 50 ingezonden abstracts was de strijd om de beste inzending bij de NFN bovendien spannend te noemen. Binnenkort hier een interview met Marloes Sol, winnaar van de tweede prijs.

Was u er niet bij, of wilt u juist nog even nagenieten? Foto's vindt u op onze facebookpagina. De dia's van de sprekers, voor zover zij die beschikbaar kunnen stellen, vindt u binnenkort op de site van de NVN.

De artikelen uit de eenmalige papieren NierNieuws publiceren wij deze week ook online.

sterren Gepubliceerd: maandag 16-10-2017 | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • Sophie Luderer, Nijmegen
    17-10-2017 09:23

    Het was zeker een interessante dag! Goede sprekers en boeiende onderwerpen voor een breed publiek.
    Raad het bij deze mijn collega-diëtisten alvast aan om volgend jaar ook te gaan! Nu waren er helaas maar weinig diëtisten, terwijl veel onderwerpen juist goed aansluiten bij ons vakgebied!
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiënten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’ »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier