Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Save the Date: Wetenschapsdag 2017

Door Redactie NierNieuws 

Op vrijdag 13 oktober 2017 organiseren de Nederlandse Federatie voor Nefrologie, de Nierpatiënten Vereniging Nederland, NierNieuws en voor het eerst ook de Nierstichting samen de Wetenschapsdag: een dag voor patiënten, zorgprofessionals, onderzoekers en belangstellenden.

Tijdens de Wetenschapsdag nemen we u mee in de wereld van de wetenschap op het gebied van nierziekten en behandeling. Fundamenteel onderzoek, toepassingen van onderzoek, patiëntparticipatie bij onderzoek, het komt allemaal voorbij op deze dag!

Dit jaar hebben we extra aandacht voor de thema’s Inzicht in wetenschap, Transplantatie, Nierschade en leefstijl, Technologie & innovatie, Dialyse & (bloed)vaten. De Wetenschapsdag vindt plaats in het Postillion hotel in Bunnik.

Aanmelden kan vanaf eind augustus. Abonnees van onze alerts of wekelijkse nieuwsbrief krijgen alle informatie over het programma en de aanmeldprocedure in hun mail. Nog geen abonnee? Dat kunt u hier worden. Of houd de site in de gaten, ook daar vindt u te zijner tijd wanneer de inschrijving geopend is.

sterren Gepubliceerd: maandag 26-06-2017 | Nog geen reacties
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiënten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’ »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier