Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Opnamestop verpleegafdeling nefrologie Arnhems ziekenhuis

Door Redactie NierNieuws 

De verpleegafdeling Nefrologie van ziekenhuis Rijnstate in Arnhem heeft tijdelijk een opnamestop ingesteld. Aanleiding is de vondst van de ziekenhuisbacterie VRE bij vier nierpatiënten. De bacterie kan bij mensen met een verminderde weerstand een infectie veroorzaken. 

Vancomycine Resistente Enterokok (VRE) is een bacterie in de darmen die ongevoelig is voor behandeling met antibiotica. De bacterie verspreidt zich via direct contact (voornamelijk via de handen). De VRE-bacterie is niet gevaarlijk voor gezonde mensen, maar kan bij mensen met een verminderde weerstand een infectie veroorzaken. 

Gedurende de opnamestop wordt de afdeling grondig gereinigd en gedesinfecteerd. Patiënten die momenteel op de afdeling liggen, worden in isolatie verpleegd. Er zijn kweken gezet om te testen op de bacterie. Mensen die de afgelopen tijd in contact zijn geweest met de vier besmette patiënten en inmiddels thuis of elders zijn, krijgen een brief met het verzoek zich te laten onderzoeken.

De verpleegafdeling Nefrologie blijft voor bezoek gewoon toegankelijk. Daar waar nodig, wordt er wel gewezen op extra hygiënemaatregelen. 

sterren Gepubliceerd: donderdag 29-12-2016 | Nog geen reacties
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiënten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’ »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier