Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Opnieuw wijziging in top Dianet

Door Redactie NierNieuws 

Dianet krijgt per 1 februari 2017 weer een directeur bedrijfsvoering, Michel van der Voort. Op dit moment is er een interim directeur, Sieb Hagoort, omdat Martin van der Vat, die ook financieel directeur was, in september was vertrokken. Van der Vat is gaan werken bij de Fundashon Mariadal op Bonaire. Kortgeleden nam Wendela Hingst (voorheen KNMG) de functie van bestuurder van Dianet over van Iet Kooy, die met pensioen gaat. 

Michel van der Voort heeft zijn ervaring in de zorgsector opgedaan in het UMC Utrecht en het AMC in financiële en bedrijfsvoeringsfuncties. Sinds 2011 was hij hoofd Bedrijfsbureau in het UMC Utrecht. Ook is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Zorggroep de Vechtstreek.  De nieuwe directeur bedrijfsvoering studeerde Commerciële Economie aan de Hogeschool Utrecht en Bedrijfskunde aan de Nyenrode Business University.

'Alle kennis en ervaring die ik heb mogen opdoen in het UMC Utrecht hoop ik nu in de volle breedte in te kunnen zetten bij Dianet. Het bijdragen aan een hoge patiënttevredenheid en aan het leveren van hoogwaardige zorg zijn voor mij belangrijke drijfveren om in deze sector te werken,' zegt Van der Voort in een persbericht van Dianet. Hij maakt de komende tijd alvast kennis met de Dianet-organisatie. 

sterren Gepubliceerd: dinsdag 22-11-2016 | Nog geen reacties
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiënten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’ »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier