Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Innovatieprijs voor thuisdialyseplatform van Baxter

Door Redactie NierNieuws 

De 15e jaarlijkse Chicago Innovation Award is gewonnen door Baxter met het onlangs gelanceerde AMIA geautomatiseerde peritoneale dialysesysteem. Een PD-systeem dat op afstand kan worden beheerd via het internet. Er waren niet minder dan 643 inzendingen waaronder meerdere inzending op het gebied van e-health.

Baxters 'AMIA APD met ShareSource' is een cloud-gebaseerd zogenaamd telehealthplatform, ontworpen om peritoneale thuisdialyse te bevorderen. Het is het eerste en volgens de fabrikant enige APD-apparaat waarbij het mogelijk is het hele proces op afstand door een zorgverlener te laten begeleiden en volgen.

'We vinden het een eer dat ons systeem erkend wordt als een topinnovatie in Chicago - een stad met een rijke en gevarieerde geschiedenis van unieke oplossingen op de markt die het leven verrijken', zei Giuseppe Accogli, van Baxter Renal, bij de uitreiking.

Volgens Baxter is er bij het nieuwe systeem behalve de online veiligheid ook sprake van een veel intuïtievere technologie, waardoor meer patiënten in staat zouden moeten zijn zichzelf te dialyseren. Het systeem is sinds vorig jaar toegelaten in de VS en daar inmiddels in gebruik bij 400 patiënten. Sinds deze zomer is het apparaat ook beschikbaar op de Canadese markt. Over andere markten is nog niets bekend.

sterren Gepubliceerd: woensdag 16-11-2016 | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • Theodôr
    16-11-2016 07:58

    Eindelijk een doorbraak die ervoor kan zorgen dat PD onder bereik komt van meer mensen die thuis willen en nu kunnen dialyseren. Bovendien een extra ondersteuning die in deze tijden van E-Health ook verwacht mag worden.
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiënten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’ »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier