Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Ministerie moet informatie op orgaandonatiesite aanpassen

Door Redactie NierNieuws 

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid moet de informatie op de site orgaandonatie.nu wel degelijk aanpassen. Het ministerie verloor gisteren het hoger beroep tegen de uitspraak van de Reclame Code Commissie in deze zaak. Volgens klaagster Annet Wood is de informatie over het begrip hersendood op de site onvolledig en onjuist.

Het ministerie ging er vanuit dat orgaandonatie.nu als portal dient en dus niet alle gedetailleerde informatie over onder meer hersendood zou hoeven te bevatten. Schippers stelde dat de volledige informatie beschikbaar is op de site van de Nederlandse Transplantatiestichting en dat daarmee aan alle eisen van zorgvuldigheid zou zijn voldaan. Het College van Beroep is het daar dus niet mee eens.

'We zullen de uitspraak van het college volgen en zorgen dat de informatie over overlijden, hartdood en hersendood, die nu nog via een link naar de Nederlandse Transplantatiestichting wordt ontsloten, op de site orgaandonatie.nu zelf beschikbaar komt’, e-mailde de woordvoerder van Schippers aan het Noord-Hollands Dagblad.

Activiste en kunstenares Annet Wood moet het volgens het dagblad allemaal nog verwerken. 'Dit betekent heel veel voor me, maar ik kan het allemaal nog niet bevatten.'

sterren Gepubliceerd: woensdag 09-11-2016 | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • Geert Snip, Emmen
    10-11-2016 08:38

    Het is fijn te lezen dat NierNieuws hier aandacht aan besteedt. De uitspraak van het CvB v/d RCC is duidelijk en in klare taal. Niet zomaar iets wanneer men zich verdiept in orgaandonatie. Ik zou het toejuichen wanneer meer media aandacht schenkt aan deze uitspraak van 08-11-j.l..
Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet.

‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Het verhaal geeft de impact weer van een volhardende burger die achter allerlei schermen vele touwtjes in handen had en wiens strakke regie uiteindelijk leidde tot een wetswijzing.

Menno Loos en Ed van Eeden, Dat bepaal je zelf – Tien jaar strijden voor een nieuwe Donorwet. Uitgeverij LoosBD, 356 pp, hardcover, prijs € 25.

Bestellen kan via deze link https://datbepaaljezelf.nl/

Achter de schermen: een nierbiopt beoordelen »

U ziet hen vrijwel nooit en toch zijn ze belangrijk voor nierpatiënten: pathologen. Een patholoog kan aan het weefsel van een nier(biopt) zien hoe groot nierschade is. En vaak ook wat de oorzaak van nierproblemen is. Neem een kijkje in het laboratorium van een patholoog in het nieuwste nummer van Wisselwerking, het tijdschrift van de Nierpatiënten Vereniging Nederland. De pathologen Jesper Kers en Tri Nguyen geven in tekst en beeld uitleg over hun werk.

Lees meer »

Huisdieren mogelijk bron van hepatitis E »

Huisdieren zijn veel vaker dan gedacht besmet (geweest) met het virus dat hepatitis E veroorzaakt, en zouden daarmee wel eens een bron van besmetting voor mensen kunnen zijn. Dit is voor gezonde mensen over het algemeen niet gevaarlijk, maar kan dat wel zijn voor mensen die een verminderde afweer hebben, bijvoorbeeld getransplanteerden. Vrij veel mensen hebben op enig moment in hun leven een infectie met het hepatitis E-virus, meestal niet ernstig.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier