Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

KNMG directeur naar Dianet

Door Redactie NierNieuws 

Drs J.W. Hingst

Wendela Hingst (51), op dit moment nog algemeen directeur van de artsenorganisatie KNMG, volgt Iet Kooy-Veenstra op als bestuursvoorzitter van Dianet. Kooy vervulde die functie gedurende 11 jaar. Hingst heeft een brede achtergrond in de medische wereld en werkte behalve bij de KNMG eerder onder meer bij de Isala klinieken, het RIAGG in Amersfoort, de LHV en het AMC.

Joanne Wendela Hingst werd op 21 mei 1965 geboren in het Italiaanse Bolzano en oorspronkelijk opgeleid tot organisatiekundige. Ze was sinds 2014 algemeen directeur van de KNMG en zorgde ervoor dat die organisatie een duidelijker rol ging vervullen bij preventie-initiatieven. Daarnaast schreef zij in die periode een serie columns in Medisch Contact over medisch leiderschap, waarbij ze teruggreep op ruim 15 jaar werkervaring. Over dit ontwerp wordt zij ook regelmatig als spreker gevraagd.

Voorzitter van de Raad van Toezicht van Dianet, Raymond Gradus over Hingst: 'Gezien haar ervaring en achtergrond heeft zij uitstekende papieren voor de uitdagingen waar Dianet als het landelijke expertisecentrum voor dialysezorg de komende jaren voor staat.' Iet Kooy-Veenstra neemt officieel afscheid van Dianet tijdens een symposium dat wordt gehouden op 5 oktober 2016 in het Muziekgebouw aan het IJ. Zij gaat met pensioen.

sterren Gepubliceerd: maandag 15-08-2016 | Nog geen reacties
Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet.

‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Het verhaal geeft de impact weer van een volhardende burger die achter allerlei schermen vele touwtjes in handen had en wiens strakke regie uiteindelijk leidde tot een wetswijzing.

Menno Loos en Ed van Eeden, Dat bepaal je zelf – Tien jaar strijden voor een nieuwe Donorwet. Uitgeverij LoosBD, 356 pp, hardcover, prijs € 25.

Bestellen kan via deze link https://datbepaaljezelf.nl/

Achter de schermen: een nierbiopt beoordelen »

U ziet hen vrijwel nooit en toch zijn ze belangrijk voor nierpatiënten: pathologen. Een patholoog kan aan het weefsel van een nier(biopt) zien hoe groot nierschade is. En vaak ook wat de oorzaak van nierproblemen is. Neem een kijkje in het laboratorium van een patholoog in het nieuwste nummer van Wisselwerking, het tijdschrift van de Nierpatiënten Vereniging Nederland. De pathologen Jesper Kers en Tri Nguyen geven in tekst en beeld uitleg over hun werk.

Lees meer »

Huisdieren mogelijk bron van hepatitis E »

Huisdieren zijn veel vaker dan gedacht besmet (geweest) met het virus dat hepatitis E veroorzaakt, en zouden daarmee wel eens een bron van besmetting voor mensen kunnen zijn. Dit is voor gezonde mensen over het algemeen niet gevaarlijk, maar kan dat wel zijn voor mensen die een verminderde afweer hebben, bijvoorbeeld getransplanteerden. Vrij veel mensen hebben op enig moment in hun leven een infectie met het hepatitis E-virus, meestal niet ernstig.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier