Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Samenwerking industrie rond kleinere transformator voor thuishemodialyse

Door Redactie - Ingezonden mededeling 

Fresenius Medical Care Nederland B.V. meldt een samenwerking te zijn aangegaan met Wijdeven Inductive Solutions B.V. Wijdeven is de grootste Nederlandse fabrikant van transformatoren, spoelen en elektromagnetische systemen en heeft een specifieke dialysetransformator ontwikkeld, die klein en energiezuinig is. Deze transformator zal Fresenius inzetten bij patiënten die thuis hemodialyse gaan uitvoeren.

Als nierpatiënten thuis hemodialyse willen uitvoeren, moet daar een ruimte voor worden ingericht waar niet alleen hygiënisch, maar ook veilig gewerkt kan worden. Vaak is het nodig om aanpassingen te doen aan de elektrische installatie in huis. 'Door gebruik te maken van deze transformator voldoet de installatie aan alle geldende elektrische veiligheidseisen,' aldus Roy Knobben, technische projectmanager bij Fresenius Medical Care.

Volgens Wijdeven is de transformator speciaal afgestemd op het vermogen van de huidige dialysemachines, dat in de loop der jaren groter is geworden. En: 'ze zijn kleiner van formaat en energiezuiniger dan de transformatoren van onze concurrenten.' Kleiner betekent wel, dat de apparaten nog altijd 27 kilo wegen. Fresenius streeft ernaar om de hele inrichting te verzorgen, of dat nu in een dialysecentrum is of bij een patiënt thuis. Daar hoort ook bij dat medewerkers van het bedrijf het reguliere onderhoud van de transformator zelf kunnen uitvoeren.

Wijdeven heeft in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen besloten geen winst te hoeven maken op de transformatorkosten binnen deze samenwerking, maar alleen de werkelijke kosten te berekenen. Dat maakt het bedrijf natuurlijk ook een interessante partner voor Fresenius. Daarnaast doneert het bedrijf al enige tijd 1% van de omzet in transformatorkasten ten behoeve van dialyse-apparatuur aan de Nierstichting.

sterren Gepubliceerd: maandag 15-08-2016 | Nog geen reacties
Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet.

‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Het verhaal geeft de impact weer van een volhardende burger die achter allerlei schermen vele touwtjes in handen had en wiens strakke regie uiteindelijk leidde tot een wetswijzing.

Menno Loos en Ed van Eeden, Dat bepaal je zelf – Tien jaar strijden voor een nieuwe Donorwet. Uitgeverij LoosBD, 356 pp, hardcover, prijs € 25.

Bestellen kan via deze link https://datbepaaljezelf.nl/

Achter de schermen: een nierbiopt beoordelen »

U ziet hen vrijwel nooit en toch zijn ze belangrijk voor nierpatiënten: pathologen. Een patholoog kan aan het weefsel van een nier(biopt) zien hoe groot nierschade is. En vaak ook wat de oorzaak van nierproblemen is. Neem een kijkje in het laboratorium van een patholoog in het nieuwste nummer van Wisselwerking, het tijdschrift van de Nierpatiënten Vereniging Nederland. De pathologen Jesper Kers en Tri Nguyen geven in tekst en beeld uitleg over hun werk.

Lees meer »

Huisdieren mogelijk bron van hepatitis E »

Huisdieren zijn veel vaker dan gedacht besmet (geweest) met het virus dat hepatitis E veroorzaakt, en zouden daarmee wel eens een bron van besmetting voor mensen kunnen zijn. Dit is voor gezonde mensen over het algemeen niet gevaarlijk, maar kan dat wel zijn voor mensen die een verminderde afweer hebben, bijvoorbeeld getransplanteerden. Vrij veel mensen hebben op enig moment in hun leven een infectie met het hepatitis E-virus, meestal niet ernstig.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier